A nagy szerelem csak a nagy hibák után érkezik

A továbblépés 50 felett sikert hozhat
A továbblépés 50 felett sikert hozhat

A továbblépés sosem volt egyszerű, 50 felett viszont különösen komplikált. Túl életünk felén ért már minket néhány pofon, tört már össze a szívünk párszor, és estünk már néhányszor a földre. Érthető, ha motivációnkat veszítettük a párkeresésben, ha egy, vagy esetleg két válás után már nem hiszünk abban, hogy még ránk találhat a szerelem. Van egy jó hírünk! Életünk szerelme életünk bukása után talál ránk. Talán már úton is van.

A továbblépés bonyolult feladat

Igen, a fájdalmas szerelem az egyik legpusztítóbb. Szörnyű megemészteni, hogy az, akit szeretünk, fájdalmat okozott nekünk. A heves, konfliktusokkal túlfűtött szakításokon még nehezebb túllendülni. Hibáztatjuk magunkat, amiért nem vettük észre előbb az intő jeleket, amiért naivan és meggondolatlanul belevetettük magunkat valamibe, ami végül csak tönkretett minket.

Pedig pont ebből profitáltunk!

Higgyétek el, a nagy hibák szükségesek ahhoz, hogy hasznos életleckékkel gazdagodjunk. Ha soha nem esnénk el, vakon és meggondolatlanul vetnénk bele magunkat újabb és újabb hülyeségekbe. Nem ismernénk meg sem önmagunkat, sem az élet buktatóit, sem azt, hogy mit szeretünk, és mi okoz nekünk fájdalmat. Az igazán mérgező kapcsolatoknak köszönhetjük, hogy most már pontosan tudjuk, mire van és mire nincsen szükségünk.

Továbblépés 50 felett: okosabban, mint valaha

A továbblépés 50 felett sem lehetetlen, főleg az élettapasztalataink fényében nem az. A mérgező kapcsolatunk és a fájdalmas múltunk azért volt szükséges, hogy végre sziklaszilárd biztossággal fogalmazhassuk meg magunknak, hogy kire van szükségünk. Most már tudjuk, hogy képesek vagyunk tiszta szívünkből szeretni, de azt is tudjuk, hogy nem mindenki érdemes a szeretetünkre. Kevés ennél értékesebb leckével gazdagodhattunk volna.

A folytatásban már nem sodorjuk magunkat olyan helyzetbe, ahol ennyi csalódás és pofon érhet bennünket. Időben felismerjük, ha valami rossz hatással van ránk, ha valami nem tesz jót a lelki állapotunknak. Azokat az embereket, akik csak károsak a jövőnkre nézve, akik nem támogatnak, nem segítenek, messziről kiszűrjük. Márpedig életünk szerelme és társa bizony nem lehúzni, hanem felemelni fog minket. Ha nem csalódtunk volna igazán nagyot, erre talán sosem jöttünk volna rá. A tanulságok birtokában állunk végre készen arra, hogy valami (vagy valaki) igazán jó történjen velünk.

(M.F.)                                                                                           A cikk forrása itt >>

Mikor talál ránk, 50-esekre a szerelem?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>