A mosogatógép sokkal többre képes a konyhai kellékek tisztításánál

A mosogatógép igazán univerzális segédeszköz
A mosogatógép igazán univerzális segédeszköz

Akinek egyszer mosogatógép kerül a háztartásába, sosem akar megválni tőle. Rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg általa, sőt, még a családi békét is segít megtartani. Nincs többé veszekedés, hogy éppen ki a soros a mosogatásban. A mosogatógép azonban még ennél is több módon képes megkönnyíteni az életünket. Íme, néhány tipp, mi minden tisztítható a mosogatógépben, fáradtság nélkül!

Amiket ezelőtt kézzel tisztítottál

Ahogy hazaértek a strandról, mehet minden a mosogatógép polcaira! A strandpapucs és a műanyag cipők, a homokozó vödör és a kislapát is, ha van éppen ilyesmi forgalomban az otthonodban. Így legközelebb tisztán teheted el, rászáradt homok és só foltok nélkül. A háziállatok játékai szintén megérdemlik a rendszeres fertőtlenítést. Hetente egyszer gyűjtsd össze őket és bízd a tisztaságukat a mosogatógép forró öblögetésére!

Ház körüli ingóságok

Hát nem logikus, hogy az egyik takarítógép karbantartja a másikat? Nyugodtan használd ki a mosogatógép nyújtotta előnyöket, és tisztítsd benne a porszívó alkatrészeit! Ugyanakkor a beporosodott művirágok vagy a szellőzőrács takarítására is tökéletes módszer egy gyors mosás elindítása.

Konyhai eszközök

Bár a mosogatószivacsot ajánlott rendszeresen cserélni, nem árt, ha odafigyelsz a tisztaságára. Éppen ezért csak dobd a mosogatógép beindításakor az edények közé, hogy a program végeztével frissen kerülhessen a helyére. A konyhán belül a hűtő és a mikró takarításánál is hasznát veheted a mosogatógép munkájának. A hűtő összes polca és a mikrohullámú sütő forgó tálcája ugyanis garantáltan ragyogni fog a tisztaságtól, ha a mosogatógép végzi a piszkos munkát.

Mosogatógép dolgozik a fürdőszobai meglepetésekkel is

Távolíts el annyi hajat a hajkefédből, amennyit csak bírsz! Így a mosogatógép sem dugul el, és a fésű is új erőre kap, amint lejár a mosás. Ha már a fürdőszobában jársz, pásztázz körbe, mire fér még rá a nagytakarítás. Szemetes kosár, fogkefetartó, szappantartó, de még a szemöldökcsipesz is higiénikusabb, ha gondoskodsz róla, hogy menjen egy kört a mosogatógépben!

(D.R.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

A mosogatógép is mosásra szorul, így lesz teljesen tiszta

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>