A modern házakban a beltér és a kültér közötti határ eltűnőben van

Álmai házának tervezésén dolgozik? Az egyik modern trend, amelyet érdemes beépíteni a tervezésbe, a belső és a külső tér közötti zökkenőmentes átmenet. De hogyan is kell csinálni?

Mit jelent a kapcsolat?

Nem kell aggódnia. Még egy olyan házban is, ahol eltűnnek a határok a beltér és a kültér között, télen is meleg marad. Nem arról van szó, hogy a házból hiányoznak a külső falak, ablakok vagy ajtók. Az egész megoldást a modern technológia és az okos tervezés kombinációja teszi lehetővé.

A varázslat a francia ablakokban rejlik

A legfontosabb dolog, ami ezt a trendet lehetővé tette, a francia ablakok. Sőt, a technológia olyannyira fejlődött, hogy ma már teljesen ki tudják tölteni egy földszinti szoba falát. Egy vagy két nappali falat teljesen ki lehet tölteni üveggel. A nyári hónapokban napközben nyitva hagyhatja az ablakokat, hogy nagyvonalú átjárót teremtsen a teraszra vagy – ami még jobb – a télikertbe.

A télikertből – szintén a franciaablakoknak köszönhetően – zökkenőmentes átmenetet képezhet a szabadtéri teraszra. Ezt részben le lehet fedni, ami fokozza a kertbe való fokozatos átmenet hatását. A terasz egy része ezután le lesz bontva, és csak ezután jutunk a gyepes területre.

Itt lehetnek kerti bútorok, ahol pihenhet és családi grill partikat tarthat. de egy úszómedence vagy sportpálya is nagyszerű lenne.

A kert is fokozatosan “elvadulhat”

A zökkenőmentes átmenet azonban nem ér véget a terasszal. Ez a tervezési trend az Ön kertjében is tükröződhet. Az angol pázsitról és a tökéletesen nyírt bokrokról fokozatosan haladhat a telek hátsó része felé, ahol nagyobb szabadságot adhat a növényeknek.

Figyeljen a felhasznált anyagokra

Az egész megoldás azonban nem csak a fent említett francia ablakokon alapul. Más látható határok is eltűnnek. Ezért az átmenet részeként igyekezzen nem változtatni a padló anyagán, a festés színén vagy a bútorok stílusán. Ebben a tekintetben, ha valami mást szeretne kívül és belül, csak fokozatosan változtassa meg a formákat, színeket, anyagokat. A különböző stílusoknak bele kell olvadniuk egymásba, hogy a változásnak ne legyen egyértelműen meghatározott határa.

Nem kell az új épületekre szorítkoznia

De ugyanezt a hatást elérheti a régebbi ingatlanokkal, beleértve a melléképületeket is. A megfelelő tervezési beavatkozással nagyon érdekes módon mozdíthatja el az ingatlanokat ebbe az irányba. Nem ritka, hogy a régebbi házakban végzett innovatív beavatkozások az Év épülete címet kapják. De szükség van egy jó ötletre egy ügyes építésztől és még ügyesebb mesteremberekre, akik életre tudják kelteni az ötletet.