A mézédes dinnye kiválasztása 5 egyszerű lépésben

A dinnye vásárlásának megvannak a trükkjei
A dinnye vásárlásának megvannak a trükkjei

Feldobom zöld, leesik piros, mi az? Hát persze, hogy a görögdinnye! De hogyan derítsem ki, milyen belülről, anélkül, hogy dobálgatnám? Vagy éppen hozzáértést mímelve kocogtatnám? Most eláruljuk! Nem kell többé zsákbamacskát venned, ha odafigyelsz néhány – nem is olyan apró – jelre! Íme, a mézédes dinnye legfeltűnőbb ismertetőjegyei.

1. Keress nagy, sárga foltokat!

A sárga foltok /brightside.me/
A sárga foltok fotó: /brightside.me/

Amennyiben egy dinnye sokáig pihen a termőföldön, ilyen szép, nagy, sárgás foltok jelennek meg rajta. Tehát nem lett idejekorán betakarítva. Ezt azért fontos tudni, mivel ez nem utóérő gyümölcs. Ahogy leszüretelték, olyan marad.

2. Figyelj a hálózatos mintákra!

A hálózatos minták /brightside.me/
A hálózatos minták /brightside.me/

Ezek a barna, pókhálóra emlékeztető mintázatok akkor alakulnak ki, ha a méhek gyakran látogatták a gyümölcs virágának porzóját. Minél gyakrabban történt beporzás, annál édesebb a dinnye is.

3. Fiú vagy lány van a kezedben?

A fiú és a lány dinnye A hálózatos minták /brightside.me/
A fiú és a lány dinnye A hálózatos minták /brightside.me/

Kevesen tudják, hogy a gazdák a dinnye formájától függően megkülönböztetnek fiú és lány dinnyét. A fiúk általában a nagyobb, hosszúkásabb egyedek, kissé vizesebb ízzel. Ezzel szemben a lány kisebb, kerekded és mézédes.

4. A méret a lényeg!

Legyen súlyos! /brightside.me/
Legyen súlyos! /brightside.me/

Nyugodtan eltekinthetsz a legkisebb és a legnagyobb dinnyétől is. Válassz inkább átlagos méretű gyümölcsöt! A lényeg, hogy bármekkora is, tűnjön nehéznek a méretéhez képest!

5. Nézz az aljára!

A farkinca /brightside.me/
A farkinca /brightside.me/

A gyümölcs alján alján gyakran találhatunk egy apró, malacfarkincára emlékeztető szárat. Ha ez a szár már elfásult, kiszáradt, a dinnye megérett. Ha azonban még zöld, arra utal, hogy éretlenül szüretelték le.

És ha mindez nem volna elég, mutatunk még néhány plusz jó tanácsot az eddigiekhez, amelyet az Út a Kerthez bocsátott a rendelkezésünkre.

(forrás: https://utakerthez.hu)
(forrás: https://utakerthez.hu)

Neked milyen tippjeid vannak a tökéletes görögdinnye kiválasztásához? Oszd meg velünk!

(D.R.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

7 érdekesség, amit nem tudtál a cseresznyéről

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>