A megfelelő testbeszéd az 50 fölötti randevú titka

A testbeszéd a kommunikáció fontos része
A testbeszéd a kommunikáció fontos része

Rengeteget számít, mit mondunk egy randevún, hiszen a kommunikációnkból sok minden kiolvasható. Nem szabad viszont megfeledkezni a non-verbális jelekről sem, hiszen azok legalább annyit hozzáadnak az összképhez. A testbeszéd olykor árulkodóbb, mint szavaink. Ismerkedés 50 fölött.

50 fölött megváltoznak a játékszabályok

Fiatalabb korodban vonzerőddel akárkit képes voltál elcsábítani. Egy kis hajdobálás, egy megnyerő mosoly vagy szempilla rebegtetés, és partnered máris a tenyeredből evett. Sok nő 50 fölött viszont már bonyolultnak érzi az egy csapásra működő csábítást. Tudtad, hogy a legnagyobb hiba, amit elkövetsz, maga a szegényes testbeszéd?

„Főként a flörthöz való viszonyulásunk változott meg. Azt gondoljuk, az incselkedés gyerekes, nem méltó hozzánk. Ez a hozzáállás vezet oda, hogy szinte egyáltalán nem is küldünk pozitív non-verbális jeleket, pedig a testbeszéd nagyon fontos” – magyarázza Bobbi Palmer, randevú szakértő. Mutatunk is négy hibát, amelyet a nem megfelelő testbeszéddel követhetsz el.

Túl sok ruha

50 fölötti nők ezrei öltöznek túl, mert mindenüket el szeretnék fedni. Nem tetszik nekik a lábuk, nem elégedettek a karjukkal, így mindenüket textil mögé rejtik. Ha minden testrészed ruhadarab mögött lapul, azt sugallod, nem szereted a saját testedet. Persze nem azt mondjuk, hogy tinédzser lányod ruháira van szükséged, de megéri elgondolkozni azon, mely testrészeidet engeded szabadon.

Rossz szemkontaktus

ad

A szemkontaktus fenntartása elengedhetetlen ahhoz, hogy partnereddel egymásra hangolódhassatok. Talán az idegesség vagy a lámpaláz okozhatja, hogy sokan mégsem keresik tekintetükkel randevúpartnerüket. A testbeszéd azon ága ez, mely gyakorolható. Ne félj kontaktot teremteni a metrón, a boltban, az utcán, csak hogy szokd, milyen az, amikor valakinek mélyen, hosszabb ideig a szemébe nézel.

A tested akadályt jelent

Akár egyetértesz vele, akár nem, a tested a tudatalattidat képviseli. Hiába engeded szabadjára dekoltázsodat, hiába létesítesz szemkontaktust, ha közben a tested bezártságot sugall. A leggyakoribb hiba, ha összefonod magad előtt a kezeidet. Nem mindegy az sem, merre néz a tested. Ha nem a partnered felé fordulsz, vagy ha lábaidat összefonod előtte, azt sugallod, nem vagy nyitott a folytatásra, a másik személyiségének befogadására.

Elbarikádozod magadat

Nem csak a lábaddal és a karoddal zárkózhatsz el. A körülötted lévő tárgyak ugyanúgy dolgozhatnak ellened. Közvetlenül közéd és partnered közé helyezni a borospoharat, a kávéscsészét, vagy elbújni az étlap mögé, kifejezetten tiltólistás non-verbális jeleknek számítanak.

(M.F.)                                                                                           A cikk forrása itt >>

Csinálj végig legalább hat randit!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>