A megfelelő arcápolás 50 felett téged is megfiatalít

Arcápolás 50 felett: érdemes alkalmazni a trükköket
Arcápolás 50 felett: érdemes alkalmazni a trükköket

Harminc fölött mindenkinek olyan az arca, amilyet megérdemel – hallottam a 30. születésnapom után nem sokkal. Aztán a 40. után és az 50. után is. Ezek szerint már valóban komolyan kell vennem az intelmet? Az alábbi összeállítás sokat segít annak, aki már megértette: lehet, hogy a külvilágnak akarunk szépek lenni, de valójában magunkkal teszünk jót: arcápolás 50 felett!

Az 50folott.hu sokat foglalkozik az ötvenen túli szépségápolással. Természetesen az általános bőrápolási szokások és trükkök ránk is vonatkoznak, de van néhány tudnivaló, amit egy ötven fölötti nőnek egyenesen kötelező tudni.

A rendszeres radírozás

Bőrápolás 50 fölött: ezt minden nőnek ismerni kell (1.)

Ennek lehet valami jelentősége, mert mindenhol ezt harsogják a tanácsadó oldalak. Próbáljunk ki minél több természetes alapú radírozó módszert, hogy kiderüljön, nekünk melyik a legjobb! Például kávézaccal is meg lehet próbálni, de ha olíva olajat is öntünk hozzá, még profibb a házi arcradír. Az arcápolás 50 felett már kreativitásról is szól.

A retinol a jelenlegi nagyágyú

Bőrápolás 50 fölött: ezt minden nőnek ismerni kell (2.)

Fenti összeállításunk második részében további tudnivalókat sorolunk fel, ami az ötven feletti korosztálynak igazán hasznos lehet. Azt tudtad például, hogy néhány plusz kiló csak jót tesz az arc bőrének?

A radírozás nagy testvére: a hámlasztás

AHA hámlasztás a megoldás, ha rugalmas és egységes arcbőrre vágysz

Egy régóta ismert eljárásról van szó, amely a hámréteg felső részének lekoptatását jelenti, méghozzá sokkal mélyebb rétegekben, mint egy egyszerű radírozás. Persze annál kicsit bonyolultabb művelet, de mindenképpen érdemes kipróbálni. Sokaknak egyenesen bőrgyógyász javasolja ezt a beavatkozást.

Egy természetes csodaszer: a kurkuma

Kurkuma, a bőr legjobb barátja

Ott van a fűszerek között, mégis alig használjuk. Egy-egy keleti étel fűszerezéséhez csupán, pedig egy valódi csodaszerrel felér a hatása. Az alábbi cikkből kiderül, hogy a bőrre is csodás hatással bír.

Arcápolás 50 felett: vizuális trükkel is fiatalodhatunk

Ha odafigyelsz a szemöldöködre, fiatalabbnak tűnhetsz

Az arc arányainak megváltozása, a pigmentáltság erősödés, a haj és a szemöldök szálainak megkopása mind az öregedés jelei az arcon. Ezeken javíthatunk egy optikai trükkel, nevezetesen a szemöldökünk megfelelő alakításával. Nem vicc, a szemöldök kulcsfontosságú!

A torna az arcot is karbantartja

Az arcjóga lepipálja a legjobb arckrémeket

Nem kell hatalmas erősítő edzésre készülnünk, a jóga ebben az esetben is ugyanezt jelenti: egyszerű és könnyen kivitelezhető gyakorlatok napi elvégzését. Ám ez a rendszeresség hamar megteszi a hatását. Arcunk izmai fittebbek és fiatalosabbak lesznek, így arcunk teljesen átalakulhat akár néhány hét gyakorlás után is.

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>