A masszázs henger használata segít megszabadulnod az izomfájdalmaktól

Egy masszázs henger használata újra könnyeddé teheti a mozgást

Neked is sokszor fáj a lábad, a nyakad vagy épp a hátad a rengeteg üléstől vagy állástól? Manapság sajnos ritka, hogy valakinek olyan munkája legyen, ami támogatja az egészségét – hacsak nem valamilyen mozgásformát oktatsz hivatásképpen. Az ilyen fájdalmakra a masszázs remek megoldás lenne. De kinek van ideje és pénze rendszeresen masszőrhöz járni? Egy masszázs henger használata költséghatékony módon, otthonodban képes átmozgatni porcikáid és enyhíteni fájdalmaid.

Mit csinál pontosan egy masszázs henger?

A masszázs henger elsősorban a testünket behálózó kötőszövet egyik fajtájára, a fascia-ra van hatással. Ennek a feladata, hogy védje szerveinket, izmainkat, támogassa a mozgást. Éppen ezért sérülése esetén ennek az ellenkezője történik: a mozgás nehézkessé válik és megjelenik a fájdalom.

Gyakorlatban úgy kell elképzelned a hengerezést, mintha önmagadon végeznél manuálterápiát. A kívánt testrészt saját testsúlyodat a hengerre terhelve tudod masszírozni oda-vissza gördülő mozgással.

Mire kell ügyelned a masszázs henger használata során?

A legfontosabb, hogy ne magadtól kezdj neki! Először mindenképpen tájékozódj, keress komplett gyakorlatokat, útmutatókat az interneten. A magyar nyelvű WILLGO.LIFE Youtube csatornán például rengeteg hasznos videót találsz a témában. A kellő utánajárás azért fontos, nehogy véletlenül kárt tegyél magadban.

A másik aranyszabály, hogy legyél türelmes és kitartó. Az első alkalommal a masszázs henger használata akár kifejezetten kellemetlen, sőt, nehéz is lehet. Nem is kell sokáig bírnod, napi 10-15 perces hengerezés is elég lehet már. Eleinte pedig ajánlott is, hogy ne tölts vele túl sok időt, hiszen meg kell szoknod az érzést, a működését. De ne add fel, ha kitartóan használod, érezni fogod remek hatásait!

50 felett különösen érdemes beszerezned egyet!

Bár az izomfájdalmak bármely életszakaszban jelentkezhetnek, a kor előrehaladtával még nagyobb hangsúlyt kell fordítanod rá. Az izmok ugyanis veszítenek rugalmasságukból, az ízületek pedig merevebbé válnak. A már említett fascia rugalmasságát a szervezetben található kollagén biztosítja, ami 50 éves korban jelentősen csökken, így a fascia is sérülhet.

A masszázs henger használata javítja az izmok állapotát és a vérkeringést. Emellett segít javítani a tested mobilitását, csökkenti a fájdalmakat és visszaállítja a könnyed mozgást. Tested tehát fellélegezhet, megfiatalodhat a segítségével.

Ha úgy gondolod, hogy erre van szükséged, de nem ruháznál be rögtön egy masszázs hengerre, látogass el egy olyan edzőterembe, ahol kipróbálhatod. Itt ráadásul profi segítséget is kérhetsz hozzá.