A legszebb romantikus filmek, avagy van élet a Titanicon túl is!

A felhők fölött három méterrel (www.tuenlinea.com)
A felhők fölött három méterrel (www.tuenlinea.com)

Közeleg a Valentin-nap, de a hóesés önmagában is romantikus hangulatba hoz minket. Eheti filmajánlónkban összegyűjtöttünk pár romantikus filmet, melyek egytől egyig szívmelengetőek. A Titanicot engedelmetekkel most lehagytuk a listáról, de csak azért, hogy helyet szorítsunk más, értékes alkotásoknak.

Az élet maga

Life Itself – Official Trailer | Amazon Studios

As a young New York couple goes from college romance to marriage and the birth of their first child, the unexpected twists of their journey create reverberations that echo over continents and through lifetimes in Life Itself.

A 2018-as filmet az egyik legnépszerűbb amerikai sorozat, a Rólunk szól című alkotás rendezője készítette. A rendezőtől már megszokhattuk, hogy előszeretettel fókuszál a családi kapcsolatokra, nincs ez másként Az élet maga című remekben sem. Több szerelmi történet fonódik össze a filmben, láthatjuk, ahogyan generációk sorsa pecsételi meg következő generációk sorsát. Elgondolkodtató és érzékeny film ez, melyhez egy csomag zsebkendőt mindenképpen ajánlunk. Rég készült már ilyen gyönyörű film.

A felhők fölött 3 méterrel

3 Meters above the Sky

Uploaded by Globomedia on 2012-02-23.

Újra kamasznak érezhetjük magunkat a spanyol film láttán, melyben Babi karaktere tökéletesen megtestesíti mindazt, amit az első szerelemnél éreztünk egykor. Túlfűtött érzelmek, dráma, botrány és erotika egytől egyig helyet kap a történetben. A film után – korunktól függetlenül – garantáltan mi is mindent elsöprő szerelemre vágyunk majd.

Kék Valentin

Blue Valentine (feliratos előzetes)

Jó szórakozást kíván a Hihetetlen Dolgok.hu! http://hihetetlendolgok.hu/ Várható hazai bemutató: 2011. augusztus 18.

Nem minden szerelem tart ám örökké, sőt. A szerelem elmúlásának realitásáról szól ez a romantikus film is, melyben Ryan Gosling lebilincselő alakítást nyújt. Sok évnyi házasság után az érzések bizony elhalványodnak, bár a fájdalom és a csalódottság talán pont felerősödik. A dráma elgondolkodtató és szomorú, ha vidám szerelmes filmre vágyunk, inkább ne ezt válasszuk.

Kaliforniai álom

Kaliforniai álom – szinkronos előzetes (12)

Kaliforniai álom (La La Land) magyar nyelvű előzetes, Magyarországon forgalmazza a Freeman film. Nyerj páros belépőt a premier előtti vetítésre: http://jatek.glamouronline.hu/nyeremenyjatek/60/79

Hányan agyaltunk már azon, vajon mi lehet most a régi szerelmeinkkel? Mi több, hányan gondolkodtunk már el rajta, hogy vajon mennyiben lett volna más az életünk, ha végül mellettük is maradunk? A Kaliforniai álom egy olyan pár életét mutatja be, akik végül nem lesznek egymáséi. Vajon jól választanak? Mindenki maga döntse el.

P.S. I Love You

PS I Love You – Filmelőzetes magyar felirattal

PS I Love You – Filmelőzetes magyar felirattal

Azt hiszem, ez a film még a Titanicot is kenterbe veri, legalábbis ami a szomorúságot illeti. Érzékeny dráma ez, melyben egy fiatal nő elveszíti férjét, aki leveleket hagy hátra, hogy a túlvilágról segítse szerelmét a továbblépésben. Egyszerre vicces és megható romantikus film ez, melyet bátran ajánlunk egy péntek esti mozihoz.

Ahol a szivárvány véget ér

Ahol a szivárvány véget ér (Love, Rosie) (12) hivatalos magyar szinkronos előzetes

Február 12-től a mozikban! Rosie és Alex már 5 éves koruk óta a legjobb barátok, ezért biztos hogy nem egymásnak lettek teremtve… vagy mégis? Amikor szerelemről, az életről vagy a helyes döntésekről van szó, ez a kettő önmaguk legnagyobb ellenségei. Egy kínos fordulat 18 évesen, egy elszalasztott lehetőség, és az élet teljesen más irányba sodorja őket.

A P.S. I Love You írónőjétől, Cecelia Aherntől származik az Ahol a szivárvány véget ér című romantikus film is, mely a kezdetektől dolgoz fel egy fiú-lány barátságot. Alex és Rosie már ovis koruk óta jó barátok, az évek múlásával viszont hol az egyik, hol a másik fél részéről több érzelem is áll a háttérben. Az élet úgy hozza, hogy állandóan elkerülik egymást, barátságuk sosem tud új szintre lépni. A film és a könyv között ugyan jelentős eltérések fedezhetőek fel, mégis mindkettőt érdemes megismerni, ha egy összetett fiú-lány barátság történetére vagyunk kíváncsiak.

Mielőtt megismertelek

Mielőtt megismertelek magyar feliratos előzetes

Mielőtt megismertelek – a film teljes adatlapja a Mafab.hu, a Magyar Filmadatbázis oldalán: http://goo.gl/VOHdTK Több mint 270 ezer film, és 1,2 millió személyiség adatlapja a Magyar Filmadatbázis oldalán: http://www.mafab.hu/

Briliáns humor, meseszép szerelmi szál és szívbemarkoló sorstörténet jellemzi ezt a romantikus filmet. Aki még nem látta, mindenképpen írja fel a listájára, mert kizárt, hogy megbánja, ha megnézi. Egészségről, betegségről és szerelemről egyaránt rengeteg mondanivalója van.

Egy nap

Egy nap (One Day) 2011 – feliratos előzetes HD

Kövess a facebookon is: https://www.facebook.com/ElozetesAdatbazis Follow me on facebook: https://www.facebook.com/ElozetesAdatbazis

A gyönyörű Anne Hathaway által alakított Emma az egyetemen szeret bele Dexterbe, és az iránta táplált érzelmei évekkel később is kitartanak. A film minden jelenete egy július 15-ei napon játszódik, csak épp mindig másik évben. Vajon mi történik egy fiú-lány barátsággal, ha benne a nő éveken át mindvégig szerelmes?

Szerelmünk lapjai

Szerelmünk lapjai angol előzetes (Cinemani)

A cinemani.hu arra született, hogy ezen keresztül kalauzoljalak el titeket a mozgókép útvesztőiben és útmutatást nyújtsak arra vonatkozóan, hogy mely filmek kihagyhatatlanok, illetve melyeket kerüljétek el messzire. Megosztom veletek filmkritikáimat, illetve hírt adok az aktuális premierekről és a filmvilágot érintő érdekességekről. Bízom benne, hogy a filmek iránti rajongásom benneteket is magával ragad, és élvezettel fogjátok olvasni az írásaimat!

Ha a Titanicot le is hagyjuk a listáról, a Szerelmünk lapjait már igazán nem tehetjük. Fiatalkori szerelemről szól a történet, mely legnagyobb meglepetésünkre megérik arra, hogy felnőtté váljon. Ritkák az olyan, mindent elsöprő románcok, melyek kiállják az idő próbáját, Noah és Allie története viszont egy a kevésből. Ha van film, ami akárhányszor újra megnézhető, és ami romantikus jellege ellenére még a férfiakat is megérinti, az a bizony a Szerelmünk lapjai.

Mihályi Fruzsina

A legjobb sorozatok, amelyek 2019-ben visszatérnek

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>