A legszebb idézetek az életről, melyek gondolkodóba ejtenek

Idézetek az életről

Az élet értelme és célja évezredek óta foglalkoztatja az embereket. Szeretnénk minél teljesebb, boldogabb életet élni, melyre idős korunkban örömmel tekintünk vissza. 50 felett már elég sok mindent megéltünk ahhoz, hogy értékelni tudjuk ezeket a gondolatokat, így biztosak vagyunk benne, hogy a következő idézetek az életről téged is biztosan elgondolkoztatnak!

Miért vagyunk a Földön, mi a célja a létezésünknek? Fogadni merni rá, hogy Te is sokszor gondolkodtál már ezen. Bár az élet értelme mást és mást jelenthet az embereknek, egyben feltehetően egyetértünk: mindannyian szeretnénk boldogok lenni. Az pedig, hogy kinek mit jelent a boldogság, már megint más kérdés.

“Az emberi lét titka nem abban rejlik, hogy éljünk, hanem abban, hogy miért éljünk. Az ember, ha nincs szilárd elképzelése arról, hogy miért éljen, nem hajlandó élni, és inkább elpusztítja magát, semhogy e földön maradjon, még ha csupa kenyérrel rakják is körül.”
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij

 “Ugyanakkora szükségünk van arra, hogy az életünknek értelme legyen, mint arra, hogy legyen miből élnünk. (…) Nem szabad félvállról venni a lélek bajait.”
Raphaëlle Giordano

Nagyon sok múlik azon, hogy milyen lehetőségeink vannak az életünk során, és sajnos az is meghatározza ezeket a lehetőségeket, hogy hova születünk. Az azonban, hogy mit kezdünk velük, csakis rajtunk múlik! Sosem késő kezedbe venni az irányítást, hogy elérhesd céljaidat!

“Ha nem kezdesz valamit az életeddel, akkor mindegy, milyen hosszúra nyúlik.”
John C. Maxwell

 “Ha levesszük a szemellenzőt, egy korlátlan lehetőségekkel teli világ tárul elénk.”
Tina Seelig

 “Ha az egész életedet azzal töltöd, hogy a viharra vársz, soha nem fogod élvezni a napsütést.”
Morris Langlo West

 A végére pedig hoztunk egy kis motivációt: ne aggódj azon, hogy nem tudod mit rejteget a jövő, ne érezd bizonytalannak az életed. Meríts inkább erőt belőle, mint a következő sorokból is! A pozitív oldalára is találsz példát, hiszen bőven vannak gyönyörű idézetek az életről, melyek annak bizonytalanságát helyezik előtérbe:

“Az életben minden bizonytalan. Innen lehet tudni, hogy létezünk – a bizonytalanságból. Természetesen ezért is sírjuk vissza a múltat, mert azt ismerjük, illetve azt hisszük, hogy ismerjük.”
Matt Haig

 “Mégis mi történik pontosan úgy, ahogy azt az ember eltervezi? Az életet nem lehet előre eltervezni. Az életet élni kell.”
JodiLynnPicoult

 “Néha olyan dolgok történnek velünk vagy körülöttünk, amelyek felett nincs hatalmunk. El kell dönteni, mi az, ami igazán fontos a számunkra, és mi az, ami nem. Az élet mindenképpen megy tovább.”
Nora Roberts

Szívmelengető gondolatok a barátságról