A legszebb állatkertek, vadasparkok országszerte

A legszebb vadasparkok, állatkertek országszerte

Lassan tényleg egyre melegebb lesz az időjárás, és végre az állatkertek, vadasparkok is megnyitották kapuikat. Ideje tehát végiglátogatni a kedvenceiteket, főként ha az unokákkal kerestek szórakoztató programot a hétvégékre.

Kiselefánt, kispingvin, állatsimogató a fővárosban

Biztosra vesszük, hogy a Budapesti Állatkertben tucatnyi alkalommal voltatok már, de mindig újabb és újabb izgalmakat rejt. Manfréd, az óvodás kispingvin garantáltan elrabolja a gyerekek szívét, de jövő hét szerdáig még akár a nemrég született kiselefánt nevére is szavazhattok.

Sokan nem is tudják, hogy a Margit-sziget egy vadasparkot is rejt magában. Egyik felében honos szarvasféléket és mezei nyulakat találtok leginkább, másik részében madárfajokat is csodálhattok meg.

A fővárostól 10 perc autóval a Budakeszi Vadaspark is, ahol a programot szinte kötelező összekötnötök egy erdei kirándulással. A Vadaspark mellett ráadásul Kalandpark és Dinó park is várja a gyerekeket egy egész napos szórakozásra.

Nagy állatkertek országszerte

Ha elvágytok a fővárosi nyüzsgéstől – vagy egyébként sem esik közel hozzátok – látogassatok el vidéki állatkertekbe. A győri Xantus János Állatkert is állatok hadával és szuper programokkal vár titeket. Ha épp időben mentek, elkaphatjátok a tündéri tengerimalac vonatot, de állandó és időszakos kiállításaikat is érdemes megnéznetek.

A Nyíregyházi Állatparkban fókashow, zoosuli és tevegelés is vár titeket, ha pedig elfáradtok, beülhettek egy körre a kocsikázoo-ba.

A Nagyerdei Kultúrpark részeként működő Debreceni Állatkertben kedvencünk a pingvinséta, de az afrikai állatok sorát sem hagyhatjátok ki: a kicsik odalesznek a szurikátákért, fülesmakikért és csíkos fűegerekért is. A szomszédban ráadásul rögtön vidámparkot is találtok, ha további programra vágytok.

Balaton környéki állatkertek, vadasparkok

A magyar tenger mentén komplett hétvégi programsorozatot állíthattok össze, ennek részeként pedig ne feledkezzetek meg az ottani állatkertekről, vadasparkokról sem. Mindössze 15 km-re található a Veszprémi Állatkert, mellette pedig a Dinó park és Szavanna játszótér. De ha inkább kisebb magánállatkertet látogatnátok, ajánljuk figyelmetekbe a siófoki Bella Zoo-t, itt tevegelés, póni lovaglás és állatsimogató is vár rátok. Keszthelyen járva ellátogathattok a Festetics Imre Állatparkba is, ahol a gyerekek őshonos hazai állatfajokkal ismerkedhetnek meg.

Az alföldi régióba is érdemes ellátogatnotok

Ha felcsillan a gyerekek szeme a hajókázás hallatán, mindenképpen vegyétek célba a Tisza-tavi Ökocentrumot. Az állatpark körbejárása mellett az óriási akvárium is bámulatba fogja ejteni a kicsiket, pihenésképpen pedig hajókázni indulhattok egy, a környéket jól ismerő idegenvezetővel. “Kis állatkert – nagy élmény” címszóval kínál szórakozást a Jászberényi Állatkert is, ami azért nem is olyan kicsi, hiszen több mint 130 állatfajjal ismerkedhettek itt meg, köztük halakkal, hüllőkkel, madarakkal és persze emlősökkel is.

A Hortobágyi Nemzeti Parkban működik a Hortobágyi Vadaspark is, ahol extra programként autós szafarin is részt vehettek. Emellett persze már csak a helyi élővilág állatai miatt is érdemes odalátogatni.

Nyári programok, amikkel elkerülheted a nyüzsgő várost

Kiemelt kép forrása: Girl photo created by rawpixel.com – www.freepik.com