A legnagyobb párkapcsolati teszt – az a bizonyos 7. év

A 7. év igazi párkapcsolati teszt?

A bűvös hetedik év vízválasztó egy párkapcsolatban. Bár sokan ezt csak mítosznak tartják, ők a szerencsések. Rengetegen tapasztaltuk meg ugyanis ennek a valóságát, sőt, sok kapcsolat véget is ér a 7. év környékén. Ez lenne a legnagyobb párkapcsolati teszt, ami után tudhatod, hogy együtt maradtok?

Mi lehet a 7. év mögött, ami ennyire meghatározó?

A szakértők szerint több olyan jelentős pont van egy kapcsolatban, ami döntő lehet a jövő terén. Fél év után elmúlik a rózsaszín köd, 3 év pedig az, amit igazából szerelemnek hívunk. A 7. év pedig általánosan az az időszak, amikor a felek elkezdik újraértékelni kapcsolatukat.

“Talán hét évet bír el a lelki szemetesünk, hogy az apró problémákat elraktározza, mielőtt megtelik”

-mondja Jaja Myra, életvezetési tanácsadó. Feltehetően ugyanis, ha már 7 évig eljutottatok egy kapcsolatban, akkor nincs olyan jelentős probléma, ami egyúttal annak a végét is kellene, hogy jelentse. Nincsenek köztetek olyan óriási ellentmondások, különbözőségek, amik ellehetetlenítenék a kapcsolatot. Azonban 7 év hosszú idő, ez alatt pont össze tudnak gyűlni az apró sérelmek, vitákból fennmaradt érzések, amik egyszerre soknak tűnnek.

Néhány jel, ami előrevetíti, hogy nem fogjátok kiállni a párkapcsolati tesztet

Magától értetődőnek veszitek a másikat. Sok kapcsolatban előfordul, hogy miután a kezdeti lángolás alábbhagy, a randik is elmaradnak és minden kezd ellaposodni. Annak érdekében, hogy hosszú távon is boldogok tudjatok lenni, ügyelnetek kell rá, hogy mindig értékeljétek a másikat.

Nem töltötök együtt minőségi időt. Ahogyan az “énidő” fontos saját egészséged érdekében, úgy a “mi-idő” is nélkülözhetetlen a kiegyensúlyozott kapcsolathoz. Rengeteg párt látni, ahogyan élik az életüket egymás mellett. Esténként csinálják a saját dolgaikat, akár úgy is, hogy nem is tartózkodnak egy helyiségben. Sokkal inkább csak lakótársak, mintsem egy pár. A következő szint, ha már nem is együtt fekszetek le aludni, hanem külön időben, esetleg külön szobában teszitek azt.

Megtartasz magadnak bizonyos dolgokat. Akár sérelmekről, élményekről vagy hírekről van szó, a párkapcsolat szempontjából a jó, ha azonnal megosztod pároddal. Ha eljutsz arra a szintre, hogy bizonyos dolgokról inkább nem beszélsz vele, biztosan tudhatod, hogy baj van.

Ugyanazok a viták zajlanak le újra és újra. Mindenre van megoldás, csak keresni kell. Ha bizonyos párkapcsolati problémák rendszeresen felmerülnek köztetek anélkül, hogy pontot tudnátok tenni a végére, egész biztos a jövőben is fenn fognak maradni és belülről rombolják a kapcsolatot.

A hetedik év nem kell, hogy a párkapcsolat végét jelentse, sőt, ha már azelőtt is ügyeltek a kommunikációra és a romantika fenntartására, egyáltalán nem is szükségszerű, hogy párkapcsolati tesztnek érezzétek.

Hogyan tartható fenn a boldog párkapcsolat feszült időszakban?

Felhasznált források: Bustle és Scientific American

Kiemelt kép forrása: People photo created by freepik – www.freepik.com