A legnagyobb bölcsességek az életről – Vedd komolytalanul a világot!

Szórakoztató bölcsességek az életről

Lehetnénk komolyak és összeszedhetnénk filozófusok, pszichológusok tanácsait. De helyette most egy kicsit könnyedebbre vesszük a dolgot és vidáman szemléljük a világot. Ezek a bölcsességek az életről a Te arcodra is garantáltan mosolyt csalnak!

Amikor úgy érzed, semmihez sincs kedved

“Az a nap, ami során egy jót nevettél, már nem lehet haszontalan, attól függetlenül, hogy mi más történt még veled. Kelj fel, igyál egy finom kávét, hívd fel egy barátnőd, nevess, nevettesd meg őt is. Ezután akár le is feküdhetsz aludni, a napod már hasznosan telt! Bár feltehetően a kávé és a nevetés hatására már megjön a kedved a nap többi részéhez is.”

“Egy komor estén remek program venni egy forró fürdőt, miközben egy jó könyvet olvasol. Megteheted tusolás közben is, bár úgy nehezebb.”

“Ha azon aggódsz, hogy kedvenc sorozatodnak nem lesz több része, ideje kezdened valamit magaddal! Önkénteskedj, sportolj vagy vedd fontolóra az ivást.”

Amikor túl öregnek érzed magad a tükörbe nézve

“El kell fogadnunk a tényt, hogy 18 éves kor felett szinte senki nem mutat jól babakékben. Korodtól, ízlésedtől és hóbortjaidtól függetlenül ideje megszabadítanod tőle a ruhatárad!”

“A világ leghasznosabb tanácsa: bánj csínján a szemceruzával!”

“Azon dolgok listája, amiket nem szabadna magadra venned egy bizonyos kör felett:
1. Mások véleménye”

Amikor nehezen viseled a körülötted lévő embereket

“Kedvesnek lenni másokkal egyetlen dolgot garantál: legközelebb is elvárják tőled, hogy kedves legyél. Az ettől még messze nem biztos, hogy ők is kedvesek lesznek veled.”

“Az, hogy jó vagy valamiben, nem jelenti, hogy meg is kell csinálnod. Az élet egyik legnagyobb heuréka pillanata akkor következik be, amikor erre ráeszmélsz.”

Párkapcsolati bölcsességek másképp

Gondolj csak bele, hogy huszadjára is visszatáncolsz a férfihoz, aki 19-szer átvert, de biztosan nem mennél vissza a körmöshöz, aki egyszer elrontotta a manikűröd. Mit jelent ez?

Pszichológus konzultációs díja: drága
Egy doboz hajfesték: 1600 forint.
Melyikhez fordulsz?

Azon férfiakat, akik szerint mindig túl sokáig tart elkészülnöd és azokat, akik megkérdezik, hogy beteg vagy-e, ha nincs rajtad smink, egyetlen körrel lehet Venn-diagramon ábrázolni.

Hogyan segítenek ezek bölcsességek az életről?

A fenti idézetek és bölcsességek nem azt célozzák, hogy általuk egyről a kettőre juss. Sokkal inkább azt szerettük volna, ha nevetsz egy jót. A jókedv pedig már félsiker, pozitív gondolatokkal messzebb jutsz, mint gondolnád! Ha mélyebb és tanulságosabb tanácsokra vágysz, olvasd el korábbi cikkünket:

Életleckék, amiket 50 évesen már biztosan megértünk (1.)

A fenti életbölcsességek forrása elérhető itt és itt.