A legkreatívabb halloweeni tökök, amelyek biztosan ámulatba ejtenek

A helloweeni tök jó alapanyag a művészkedésre
A helloweeni tök jó alapanyag a művészkedésre

A Halloween lehetőséget kínál arra, hogy kreatívak lehessünk. Gyerekeinkkel vagy unokáinkkal egyaránt jó mulatság a tökfaragás, megéri a konyhakésért nyúlni, ez a hét még erről szól. Íme, pár igazán ötletes halloweeni tök!

Ha meg akarjuk idézni az Alíz csodaországban című mese ijesztő kacajú macskáját, akkor ezt a halloweeni tököt válasszuk. A fogak kivájása időigényes lehet, de megéri a fáradságot, hiszen minél több a rés a tökön, annál látványosabb, amikor gyertyát gyújtunk benne.

Helloweeni tökök a tökben

Ezekhez a halloweeni tökökhöz már szinte művésznek kell születni. Ha van egy kis időnk és energiánk, megéri kísérleteznünk a „tök a tökben” trükkökkel, így garantáltan a mi házunk csodájára jár majd az egész utca.

Akik bátrabbak, megpróbálhatnak több kis lyukat vájni a tökökbe. Nagyon könnyű elrontani az ehhez hasonló halloweeni tököket, de ha sikerül, garantáltan a mi tökünk lesz a legszuperebb.

A mesék világa

Nem kötelező arcot faragni a halloweeni tökbe, jól mutatnak benne a figurák, mesehősök, absztrakt formák is. Pán Péter Csingilingje kifejezetten bájos, ha a gyertyafény megvilágítja.

Ha igazán ijesztő látványt szeretnénk, bátran használhatunk más eszközöket is. Egy boszorkánysapka, egy kis szalma csodákra képes, arra viszont mindenképen figyeljük, hogy a tök közelében semmi se kaphasson lángra!

Függő tökfaragóknak

Akiknek sok idejük vagy, és akiknek a gyerekei képtelenek megunni a halloweeni tökkészítést, azok bevállalhatnak több tucatnyi tökfaragást is. A mennyiség igazán ünnepi hatást kelthet, sokan járnak majd a házatok csodájára.

Klasszikus technika kicsit másként

A kisgyerekek szobájába szuper éjjeli lámpa készíthető, ha holdat vagy csillagokat faragunk a tökökbe. Céljuk nem az ijesztgetés, de ettől még szuperül festenek.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a halloweeni tökök feketére festése. Ettől sokkal ijesztőbbek, a gyertyafény pedig nagyobb hangsúlyt kap bennük. Figyelni kell rá, hogy vízálló festéket válasszunk.

Felnőtt változatok

A kreativitás nem ismer határokat, a primitív, vicces halloweeni tökök is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ne féljünk elengedni a fantáziánkat, amikor kést ragadunk!

Mihályi Fruzsina                                                                          A képek forrása itt >>

Kreatív énednek mindig adj táplálékot! Mutatunk néhány öteletet.

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>