A legjobb dokumentumfilmek Netflixen az otthon töltött estékre

Ezek a legjobb dokumentumfilmek a Netflixen

Ha eddig azért nem fizettél elő Netflixre, mert úgy gondoltad, úgyis csak egy újabb csatorna lenne, ahol filmeket nézel, most talán meggyőzünk. A Netflixen ugyanis számtalan jobbnál jobb dokumentumfilm is található, amik lenyűgöző történetekkel, érdekességekkel és több órányi izgalmas tudással várnak. Megmutatjuk a kedvenceinket, szerintünk ezek a legjobb dokumentumfilmek, amiket mindenképp látnod kell.

David Attenborough: Egy élet a bolygónkon

David Attenborough egész életét annak áldozta, hogy bemutassa a Föld csodáit az embereknek. Szinte nincs olyan zuga a bolygónknak, ahol ne járt volna. Minden tapasztalatát és tudását összeszedve meséli el most, hogy mire is számíthatunk a jövőben, ha ugyanúgy folytatjuk a környezetünk rombolását, ahogyan eddig tettük. Nem spoiler, ha azt mondjuk, hogy nem sok jóra, sőt! A filmben gyönyörű képsorokon nézheted meg a természet csodáit, hogy aztán igazán szíven érintsen a jövő, amit Attenborough elénk fest. Megéri azonban kitartanod a végéig, hiszen nem csak riogat, megoldást is kínál a problémákra, amikkel Földünk visszanyerheti eredeti szépségét.

Ételünk és életünk

Tudtad, hogy milyen áron kerül az avokádó a hűtőszekrénybe? Vagy éppen milyen szívszaggató történetek zajlanak le, mire a kakaóbabból csokoládé lesz? Az Ételünk és életünk sorozat minden részben egy élelmiszeripari történetet mesél el. Lerántja a leplet a háttérben zajló folyamatokról és bemutatja a valóságot a szupermarketben kapható élelmiszerek mögött. Nem biztos, hogy a film után ugyanolyan élvezettel fogod élvezni kedvenc ételeid, de az biztos, hogy tudni akarod, mi is történik valójában.

Társadalmi dilemma

A közösségi média már az egész világot behálózta, nem telik úgy egyetlen perc sem, hogy az emberiség nélküle létezne. A számtalan előnye mellett azonban legalább annyi borzalmasan káros hatása van a magánéletre, az önértékelésre, a szociális kapcsolatokra. De mi van a háttérben? El sem tudod képzelni, hogy micsoda tudományos tervezés és szándékolt manipuláció van mögötte. A filmben a legnagyobb tech cégek egykori magas pozícióban dolgozó emberei szólalnak meg és mesélik el, mit is csinálnak igazából az algoritmusok, a reakciógombok, a megosztások.

Így lettem

A héten már másodszor esik szó Michelle Omabáról, de úgy ahogyan a rövid inspiráló idézetek közül sem hagyhattuk ki szavait, nem hagyhatjuk ki dokumentumfilmjét sem a legjobbak listájáról. Az egykori First Ladyvel életrajzi könyve bemutató turnéja során forgattak filmet. A turné állomásain készített felvételek mellett Michelle mesél életéről, családjáról és arról is, hogyan élte meg a 2008-as kampányt. Ahogyan mindig, őszintesége, humora és szívből jövő szavai most is igazi élményt kínálnak, kizárt dolog, hogy ne lásd szebb helynek a világot, mire véget ér a film.

Listánk nem teljes! Az, hogy szerintünk ezek a legjobb dokumentumfilmek, nem jelenti, hogy ne lenne még tucatnyi zseniális alkotás. A teljesség igénye nélkül például a következőkért is megéri beülnöd a TV elé:

  • Explained – Van rá magyarázat
  • Történelmi gyorstalpaló
  • 100 ember az élet nagy kérdéseiről és válaszok
  • Termékkorupció
  • Egészség(telen)
  • The Game Changers
  • Megoldatlan rejtélyek
  • Diana: a saját szavaimmal

Ha szeretnél több információt a Netflix működéséről, az előfizetésről és a felhasználói fiókok használatáról, látogass el az ügyfélszolgálatukra.

A legjobb dokumentumfilmek után pedig jöjjön néhány inspiráló alkotás is

Olvasd el korábbi cikkünket is, amiben erős női karakterekről szóló filmeket gyűjtöttünk össze. Ezek bármelyike remek motiváció lehet azokra a napokra, amikor gyengének érzed magad vagy kicsit elveszted a hited.