A legjobb Colin Firth filmek a brit szívtipró 60. születésnapja alkalmából

A legjobb Colin Firth filmek a romantikustól a drámáig

Ma ünnepli 60. születésnapját Colin Firth, a brit sármőr, kedvenc romantikus filmjeink szinte kötelező karaktere – utóbbiban azért fej-fej mellett versenyeznek Hugh Grant-tel. Ez alkalomból összeszedtük a legjobb Colin Firth filmek sorát, amiken sírhatsz, nevethetsz és garantáltan jól szórakozhatsz!

A legjobb romantikus Colin Firth filmek

Colin Firth sokak számára még mindig Mr. Darcy, a Bridget Jones naplójából ismert szívtipró. És bár nem vitatjuk, hogy a Bridget Jones filmeken több estén át remekül szórakozhatsz, más lehetőségeket is ajánlunk.

Mindannyian imádtuk a Mary Poppinst, és bár az eredetit semmi nem múlhatja felül, érdemes megnézni a 2018-ban készült folytatást is. A történet szerint Michael Banks már felnőtt és saját családjával él, ám anyagi nehézségei támadnak. Bár Colin Firth itt a “gonosz” hitelező szerepében tündököl, most sem tudunk haragudni rá. Az ismételten megjelenő Mary Poppins pedig úgyis segíteni fog kihúzni a csávából a családot!

Kis túlzással a kétezres évek legnagyobb dobása volt a Mamma Mia!, amit a kedves történet mellett az ABBA slágerekért és az elragadó görögországi tájakért is érdemes megnézni. Nem szólva arról, hogy a Meryl Streep, Colin Firth, Pierce Brosnan és Stellan Skarsgård féle szereposztás kihagyhatatlan szórakozást kínál! A történetben egy fiatal lány keresi az édesapját és arra jut, hogy a három fent említett úriember közül az egyik lehet az. Mindhármukat meghívja hát az esküvőjére, hogy kiderüljön az igazság.

A romantikus karakterből kitörve

Azért ne skatulyázzuk be a híres brit színészt, sokoldalúbb ő annál, hogy csak romantikus filmjeiről ismerjük! Mindjárt itt van például a zseniális Király beszéde, amiben a beszédproblémákkal küzdő VI. György király szerepében láthatjuk. A film igaz történetet dolgoz fel és olyan hitelesen jeleníti meg, hogy magunk is átérezzük a fiatal herceg küszködését. György király és logopédusa kapcsolata a történelem egyik őszinte és inspiráló mozzanata is egyben.

Az angol úriember karaktere ismét megjelenik a Kingsman – A titkos szolgálat című filmben, ekkor azonban teljesen másik oldalról közelíthetjük meg. A film ugyanis egy kém-vígjáték, amiben Firth a rangidős ügynököt játsza. A küldetés nem egyszerű: meg kell mentenie a világot, miközben kiképzi a következő ügynököt is. Szórakoztató és messziről nem annyira akciófilm, mint amennyire elsőre annak tűnik.

Ha kedveled a háborús filmeket, mindenképpen ajánljuk az 1917-et is! A filmben két bátor katona igyekszik mindent megtenni, hogy időben kézbesíteni tudjanak egy üzenetet, ezzel megmentve 1600 társuk életét. A történetből adódóan kevésbé vidám film különlegessége abban rejlik, hogy látszólag egyetlen vágás nélkül kísérheted végig a cselekményt.

El sem hisszük, hogy így repül az idő és mindenki Mr. Darcy-ja már hatvan éves. Ahogy azt sem, hogy ennyi idősen még mindig épp olyan jól néz ki, mint 20-30 évvel ezelőtt! A legjobb Colin Firth filmek listáját soká folytathatnánk még, ha van kedvenced, ami nem szerepel szubjektív ajánlónkban, írd meg bátran kommentben!

Kiemelt kép forrása: Fascinate.com

Film kvíz: Ismerd fel a filmeket a szereplők nélkül!