A leghasznosabb újévi fogadalom: Idén legyen boldog éved!

Így lesz sikeres az újévi fogadalom

Az újévi fogadalom hagyománya élénken él az emberekben, bár mind tudjuk, hogy ezek általában a január végét sem élik meg. “Idén lefogyok”, “végre leszokom a dohányzásról”, “megtanulok egy új nyelvet” – a leggyakoribb fogadalmak szép célokról árulkodnak, de a legtöbb esetben hiányzik mögülük a kitartás, ami bizony hozzáállás kérdése. Változtass ezen, és nem csak a célod éred el, de az éved is boldogabb lesz!

Saját magad útjában állsz

Sokan vagyunk önmagunk legnagyobb ellenségei. A negatív gondolatok nem csak a kitartásnak teszik be a kaput, de az életminőséget is jelentősen befolyásolhatják. Pedig a pozitív hozzáállás elsajátítható, ha kitartóan és tudatosan figyelsz magadra. Mutatunk néhány egyszerű példát rá, hogy hogyan indulhatsz el a pozitívabb, motiváltabb éned felé vezető úton:

  • Légy hálás mindazért, amid van – még akkor is, ha éppen úgy érzed, semmi sem sikerül. Örülj az apró dolgoknak és azoknak, amiket egyébként magától értetődőnek vennél!
  • Légy kedves a körülötted lévőkkel, meglátod, hogy Te is jobban fogod érezni magad pozitív légkörben!
  • Fogadd el a visszaesést vagy ha éppen rossz napod van. Aznap pihenj, másnap kezdj neki újult erővel!
  • Mosolyogj, nem is hinnéd, mekkora ereje van! (Hihetetlenül hangzik, de próbáld ki edzés közben: mosolyogj a legnehezebb gyakorlatoknál, meglátod, mennyivel könnyebbnek fogod érezni.)
  • Keresd a szépséget a rossz dolgokban akkor is, ha nehéz

Így lehet sikeres az újévi fogadalom betartása

A legtöbb nagy cél hosszan fenntartott motivációt, kitartást igényel. Ahogy Rómát sem egy nap alatt építették, te sem tudod megváltoztatni az életed máról holnapra. Bármi is legyen a célod, ahhoz hogy elérhesd, hinned kell magadban és pozitívan kell állnod a célodhoz!

“A kedvesség döntés kérdése,

Az optimizmus döntés kérdése,

A hozzáállás döntés kérdése,

Dönts bölcsen!”
– Jaymie Moran

Ha kitartóan építgeted magad és napról napra dolgozol rajta, hogy pozitívabban állj a világhoz, meglátod, hogy szebbé is válik. Ez pedig rád is pozitívan hat majd, sokkal kitartóbb, motiváltabb leszel és könnyebben elérheted a céljaid.

Az újévi fogadalom kulcsa: haladj apránként!

Kisebb célokat sokkal könnyebb elérned, az így megszerzett sikerélmény pedig újabb adag motivációval lát el. Ne azt fogadd meg tehát, hogy “idén lefogyok”, hanem hogy “január végére leadok 3 kg-ot”. Amint ez sikerül, sokkal könnyebb folytatod a februári 3 kg-mal és így tovább.

A pozitív pszichológia segít, hogy teljes, boldog életed legyen

Kiemelt kép forrása: Woman photo created by karlyukav – www.freepik.com