A legfurcsább dolgok, amiket gyerekként elhittünk

A fantázia világában bármelyik gyerek otthonosan mozog
A fantázia világában bármelyik gyerek otthonosan mozog

A gyermeki fantázia bizony nem ismer határokat. A hiszékeny gyerek gondolatvilága azonban nem merül ki a húsvéti nyusziban és a Télapóban, gyakran sokkal viccesebb dolgokat is elhisznek a lurkók. Nosztalgikus hangulatunkban összegyűjtöttünk pár vicces történetet.

Apajegy, anyajegy

„Van a köldököm fölött egy nagyobb méretű anyajegy. Mivel édesapámnak ugyanott volt egy ugyanolyan nagyobb, ovális formájú anyajegye, mindig apajegynek hívtuk. Én gyermekként azt hittem, minden nagyobb anyajegynek apajegy a neve. Csak kiskamaszként jöttem rá, hogy ez az elnevezés csak a mi családunkban él.”

Kokó, azaz müzli

„Az unokám mindig azt a müzlit ette, aminek egy majomszerű rajz van a dobozán. Egyszer megpróbálta leolvasni a feliratot, de csak odáig jutott, hogy azt mondja Coco. Megmaradt ez a kifejezés a családban és onnantól kezdve minden müzlit kokónak neveztünk. Egyszer, amikor átment a barátnőjéhez, kokót kért reggelire. Elég furcsán néztek ránk utána.”

A forgószél egyben kapja fel a házakat?

„Kiskoromban imádtam az Óz, a csodák csodája című mesét. Emlékszem, a film elején Dorothy házát felkapja a forgószél. Sokáig azt hittem, a vihar tényleg képes egyben felkapni házakat és lepottyantani őket máshol, sértetlenül.”

Fekete-fehér világ

„Amikor fekete-fehér film ment a tévében, és megkérdeztem anyukám, miért nem látok színeket, azt mondta, azért, mert régen csak fekete-fehéren ment mindent. Nem voltam hiszékeny gyerek, valamiért a szavaiból mégis azt szűrtem le, mintha régen az egész világ fekete és fehér lett volna.”

Terhesre esszük magunkat

„Azt hiszem, a gyermek fantázia tényleg határtalan. Pici koromban azt gondoltam, akkor esik teherbe valaki, ha sokat eszik. Könyörögtem anyukámnak, hogy egyen többet, csak mert kistestvért szerettem volna.”

Csók és házasság

„Óvodás koromban szentül hittem, hogy ha valakit megcsókolok, akkor már férj és feleség leszünk.”

Miből van a Hold?

„Sokáig azt hittem, a Hold jégből van, és azért csak éjszakánként jön elő, mert úgy a Nap nem olvasztja el.”

Filmes halál, igazi halál

„Meg voltam győződve róla, hogy ha valaki meghal egy filmben, őt a valóságban is megölik. Sőt, ha egy gyerekből hirtelen felnőtt lett a történetben, azt hittem, a két szereplő tényleg egy és ugyanaz, csak a forgatáshoz megvárták, míg tényleg felnő.”

Mihályi Fruzsina

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>

Nem érted Y és Z generációs gyerekedet? Akkor digitális bevándorló vagy!