A Largus örökjáradék segít a nyugdíjasok anyagi helyzetén

Largus örökjáradék

Az öregségi nyugdíj tekintetében Magyarország nem áll jól, ez egyaránt vonatkozik az átlagbérekhez viszonyított mértékre és annak vásárlóértékére is. Bár a nyugdíjas szervezetek erőn felül igyekeznek tartós javulást eredményező intézkedéseket elérni az államnál, sajnos egy-egy eseti kiegészítéstől eltekintve eddig nem jártak sikerrel.

Természetesen a nyugdíjasok anyagi helyzetének javítása számos társadalmi és gazdasági kérdést vet fel, így annak megoldása sem egyszerű. Kiváltképp, hogy a fejlett világban az államok igyekszenek kivonulni a finanszírozói szerepből és az öngondoskodás felé terelni a polgáraikat.

Ami az aktív korúak tekintettében ésszerű irány és egyre többen élnek is a különböző lehetőségekkel. De a nyugdíjasok esetében kevés olyan alternatíva van, amely hozzásegíti őket az anyagi biztonsághoz és egy olyan élethez, amelyet a ledolgozott évtizedek után méltán megérdemelnek.

Az egyik legjobb megoldás a Largus Örökjáradékon keresztül érhető el, amely amellett, hogy rendszeres támogatást és anyagi biztonságot nyújt, még azt is garantálja, hogy a szépkorúak a megszokott környezetükben, saját otthonukban élhetnek tovább.

Mit lehet tudni a cégről?

A cég 2012-ben azzal a céllal alakult meg, hogy egy ingatlanalapú konstrukción keresztül az öngondoskodási szolgáltatói szektor markáns és kiemelkedő eredményeket produkáló szereplője legyen.

A nyugdíjasok által megfogalmazott igényeket felmérve, az életjáradék közvetítést választották, mint a szolgáltatásuk fő irányvonalát. A piacra lépésüket az is indokolta, hogy a korábbi három nagy szolgáltató 2008-ban gyakorlatilag kivonult a piacról és már nem fogadtak be újabb igényeket.

Largus Örökjáradék a hagyományos életjáradéki konstrukció megreformálásából és annak ügyfélközpontúvá tételének akaratából született. Szolgáltatásaik közé tartozik a szerződéskötés előtti igényfelmérés, a személyre szabott ajánlat kidolgozása és a teljes körű ügyintézés, amelynek során az ügyfeleket elkísérik az aláírásig!

De mit tartalmaz maga az életjáradéki szerződés?

Szerződéskor azonnali nagy összegű kifizetést, amely akár több millió forint is lehet. Élethosszig tartó, garantált, folyamatos és kiemelt összegű havi járadék folyósítását. Automatikusan átvállalásra kerül a lakás/ház biztosítása. Szavatolják a szépkorúak kényelmét azzal is, hogy gondoskodnak az ingatlan műszaki állapotának megőrzéséről.

Az ingatlan tulajdoni lapján – a Földhivatalnál – bejegyzésre kerül az idősek élethosszig tartó kizárólagos ingatlanhasználati és életjáradéki joga, amely az otthonuk zavartalan birtoklását és a járadékok rendszerességét is törvényileg garantálja.

Sőt, náluk van egy extra garancia is: A szerződés ugyanis garantálja, hogy amennyiben nem kerül folyósításra az esedékes havi járadék, akkor a szerződött ingatlan haladéktalanul visszaszáll a járadékosra. Mindez úgy, hogy a járadékosnak sem a kezdeti sok millió forintos kifizetést, sem az idő közben folyósított havi járadékokat nem kell visszafizetnie.

Összességében elmondhatjuk, hogy a Largus Örökjáradék, úgy biztosítja a szépkorúak számára a boldog nyugdíjas éveket, hogy a szerződőknek cserében nem kell sem anyagi sem pedig lakhatási kockázattól tartaniuk.