A lakás izgalmas díszítésének trükkjei

Lakásdekoráció
A fotó forrása: Ewalds.hu

Függetlenül attól, hogy milyen stílust képviselünk – modernt, nyugodtat vagy formálisat -, nemcsak minket határoz meg, de a lakásunk díszítését is. Az otthonunk megjelenése pedig visszahat a közérzetünkre, ezért fontos arra figyelni, hogy azt miként rendezzük be. Cikkünkben bemutatunk pár trükköt, amivel stílustól függetlenül hívogatóvá tehetjük mindennapi élőhelyünket!

Színek mindenek felett

Amennyiben minimalistán csak egy-két színnel szeretnénk dolgozni, akkor fontos szem előtt tartani, hogy ez kicsit steril hatást kelthet. A lakás dekoráció színeivel ezt ellensúlyozhatjuk: keverjük okosan egymással a világos és sötét árnyalatokat, amivel dinamikus megjelenést érhetünk el. A nyugodt és barátságos hangulathoz használjunk világos pasztell vagy krém kiegészítőket, és csempésszünk be pár világoszöld növényt is. A vázák, szőnyegek külseje észrevétlenül emelheti a szoba hangulatát, segítve azt egységessé tenni.

Kényelmesen

Az otthonnak olyan helynek kell lennie, ahol kényelmesen érezhetjük magunkat, és minőségi időt tölthetünk akár rokonainkkal, barátainkkal, akár csak önmagunkkal vagy párunkkal. Éppen ezért fontos figyelmet szentelni nemcsak a bútorokra, hogy azok komfortosak legyenek, de a dekorációs kellékek is segítsék az ellazulást. Például egy díszpárna szintén lehet puha vagy éppen merevebb a megfelelő kitámasztáshoz, és egyben harmonizálhat színeiben a szobával.

A fotó forrása: Ewalds.hu

Emellett a polcok díszei is szolgálhatják a kényelmet – például egy súlyban és stílusban is szép könyvtámasztó a szemet gyönyörködtetheti, ha megjelenése nem tér el tőlünk és a lakástól.

Textúrák

A hozzánk legközelebb álló anyagok fogják igazán visszatükrözni a stílusunkat. A fából vagy agyagból készült termékek természetes megjelenést adnak, miközben a beton hatású vagy króm felületű dekorációk egy modern és dinamikus hangulatot teremtenek. Figyelni kell arra, hogy ezeket hogyan keverjük egymással, mivel akár színükben, akár stílusukban összeférnek, vagy éppen kiütik egymást.

Egy valamiről ne feledkezzünk el viszont: a saját otthonunkat merjük a saját ízlésünk szerint berendezni. Elvégre, mi élünk ott.