Ezt a 6 tanácsot fogadd meg a környezettudatos életmód érdekében!

Környezettudatos életmód
A környezettudatosság csak javunkra válik.

Ökológiai lábnyomod csökkentéséhez fontos a környezettudatos életmód elsajátítása. A környezetvédelem nem csak a Földön segít, de az egészségedre és a pénztárcádra is jó hatással van. Ahhoz, hogy ezt elérd, csak pár apró otthoni változtatásra lesz szükséged. 

Kapcsold ki a monitort és a számítógépet, amikor nem használod!

A bekapcsolt időszak megközelítőleg negyven százalékában nem használjuk a számítógépet, így fölöslegesen fogyasztunk energiát. Ez is a környezettudatosság része.

Télen tartsd zárva az ajtókat, ablakokat, hogy megakadályozd a hőveszteséget!

Nyáron pedig tedd a fordítottját! A környezettudatos életmód szempontjából sokkal kedvezőbb szellőztetni és ventilátort használni, mint légkondicionálóra hagyatkozni.

Válts LED égőkre!

Tovább tartanak, mint a hagyományos égők, ugyanakkor huszonöt százalékkal kevesebb áramot fogyasztanak. Legtakarékosabb viszont akkor lehetsz, ha lekapcsolod a lámpát, amikor nincs rá szükség.

Cseréld le elavult hűtőszekrényedet!

Egy rozoga hűtő nagymértékben terheli a légkört, sőt a kiadásainkat is. Ha a környezettudatosság úgy kívánja, cseréld le elavult hűtőszekrényed! Vásárlásakor mindenképp figyelj oda, hogy magas élettartamú és energiaosztályú típust válassz. A befektetés gyorsan megtérül, sőt, ha visszaváltod régi hűtőd, még faraghatsz is az árból.

Hagyd otthon a kocsit, amilyen gyakran csak lehet!

Használj tömegközlekedést és sétálj többet! Így mérsékelheted a káros anyag kibocsátást és az egészségednek is jót fog tenni a mozgás.

Ne feledkezz meg a fákról!

A növények segítenek eltávolítani a talajban található mérgező anyagokat és csökkentik az üvegházhatású gázok mennyiségét. Fák ültetésével elősegíted, hogy minél több széndioxid kerüljön ki a légkörből, ráadásul megannyi állatnak teremtesz élőhelyet.

Ezer mód van egy háztartásban a környezettudatos életmód gyakorlására. A szelektív hulladékgyűjtés, az egyszer használatos termékek elkerülése és a komposztálás mind nagyszerű praktikák az ökológiai lábnyom csökkentésére. Már azzal is sokat tehetsz, ha a zuhanyozást választod fürdés helyett, vagy a teregetést a szárítógéppel szemben. Ne feledd, a környezettudatosság nem lemondásokat jelent a kényelemről, hanem felelősségteljes gondolkodást a bolygónk jövőjéért.

10+1 tipp, hogyan legyél környezettudatos

(D.R.)

A cikk forrása itt >>