A környezetbarát ékszer most igazán divatba jön

A környezetbarát ékszer csökkenti az ember ökológiai lábnyomát
A környezetbarát ékszer csökkenti az ember ökológiai lábnyomát

A divatiparnak még mindig van hova fejlődni, ha a környezettudatosság és a fenntarthatóság kerül szóba. A környezetbarát ruha választásról már van vajmi fogalmunk, de mi a helyzet az ékszereinkkel? Tudunk róluk bármit is: honnan jöttek, hogyan készültek? Létezik környezetbarát ékszer?

Azzal tisztában vagyunk, hogy a bányászat árt a bolygónknak. Azt is tudjuk, hogy az ékszereink nemesfémekből, azaz aranyból, ezüstből készülnek, amikhez bányászat útján lehet hozzájutni. Továbbá meg kell említenünk, hogy megmunkálásuk során jelentős mennyiségű kéndioxid kerül a légkörbe. Ebből leszűrhetjük a logikus következtetést, miszerint az ékszerviselés nem éppen környezettudatos választás.

Pánikra azonban semmi ok! A környezetbarát ékszer igenis létezik! Megmutatjuk, mi mindenre figyelj oda vásárláskor!

Válassz újrahasznosított anyagokat!

Egyre több cég vált újrahasznosított anyagokra, hogy környezetbarát ékszereket állíthassanak elő. Az alkotórészeket új ötletek szerint teszik össze, vagy egybeolvasztják őket. Így a környezetbarát ékszer nem csak egyedi karaktert kap, de múlttal és saját történettel is rendelkezik.

Csináld magad!

Megörökölted a nagymamád gyűrűit, és nem tudod, mit kezdj velük? Mert hát valljuk be, könnyen lehet, hogy nem a te stílusod. Ugyanakkor egyszerűen környezetbarát ékszer készülhet belőlük! Olvaszd fel őket és alkoss valami újat! Így a saját ízlésedre formálhatod, azonban a szentimentális értéke is megmarad.

Vásárolj másodkézből!

A nagy ékszerboltokban mind ugyanazt az árut találod. Megveszed, kimész az utcára és viszontlátod másokon. Amennyiben fontos neked, hogy a környezetbarát ékszer, ami a nyakadban lóg, még egyedi is legyen, vásárolj másodkézből! Egy antik darab biztosan nem fog szembejönni, ugyanakkor beszélgetés-indítónak is kitűnő. Arról nem is beszélve, milyen érdekes belegondolni, hogy ki viselhette előtted, és ki fogja utánad.

Hol található környezetbarát ékszer?

A környezetbarát ékszer lelőhelye nem más, mint azok a boltok, ahol másodkézből jutsz hozzá. A bizományi, a zálogház és az antik kereskedőházak mind rendelkeznek egy kulcsra zárt, üveg vitrinnel, ami szebbnél szebb ékszereket rejt. Ugyanúgy működik, mintha igazi ékszerboltba mennél. Kinézed, ami tetszik, felpróbálod és megveszed, ha úgy döntesz. Sok sikert hozzá!

(D.R.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Öt környezetbarát tisztítószer házilag

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>