A karrierváltás 50 felett sem lehetetlen!

Sokan gondolják, hogy 50 felett a karrierváltás már szóba sem jöhet, ezért inkább küszködnek a munkahelyükkel és nap mint nap várják a nyugdíjt. Pedig új karrierbe kezdeni 50 felett sok szempontból talán még egyszerűbb is, mint a húszas-harmincas éveidben!

Miért merül fel a nőkben a karrierváltás?

A leggyakoribb ok a stresszes munkahelyi környezet. Még ha stabil munkahellyel rendelkezel is, ami jó fizetést garantál, a stresszes légkör miatt a mentális egészséged lehet a tét. Egy bizonyos pont után a rugalmas munkaidő, a nyugodt környezet és munkahelyi jóllét sokkal több ér, mint a jó fizetés.

Sokan ráadásul azért választották jelenlegi karrierjüket, mert a gyerekek mellett egy fix, jól fizető lehetőségre volt szükségük. Az is lehet, hogy soha nem is szeretted a munkád, de a gyermekeid biztos jövője miatt elvállaltad akár úgy is, hogy feláldoztad érte az álmaidat. Jó hír, hogy miután a gyerekek kirepültek és függetlenné váltak, emiatt többé nem kell aggódnod! Sokkal inkább magadra koncentrálhatsz és azt csinálhatod, amit szeretnél! Ha mindig arra vágytál, hogy egy saját kis üzletet nyithass, most itt a lehetőség! Az is belefér, hogy kockáztass.

Hogyan csináld?

A legfontosabb, hogy alaposan átgondold, mit is szeretnél. Vegyél elő tollat, papírt, és írd fel, hogy mi érdekelne, milyen készségekre lenne szükséged hozzá – esetleg milyen tanfolyamot kellene elvégezned előtte -, és mivel járna az a munka. Kutass az interneten, hogy a számodra kitűzött karriercélról mit is lehet tudni. Sőt, akár fel is kereshetsz embereket, akik az álom munkakörödben dolgoznak.

Ha mindez megvan, jöhet a tervezés! Gondold el lépésről lépésre, hogy hogyan tudod fejleszteni a szükséges készségeidet! Keress a témával foglalkozó oldalakat, fordulj szakértőhöz vagy iratkozz be egy tanfolyamra! Vannak kifejezetten karrierváltással foglalkozó szakértők, akik nem csak jó tanácsokkal tudnak ellátni, de végig is vezetnek az úton.

Birkózz meg a félelmeiddel!

A karrierváltás ijesztő, ez egyértelmű. Valami teljesen újba kezdeni, talán ismét a ranglétra aljára kerülni cseppet sem könnyű, de mindig lebegjen a szemed előtt a célod! Azáltal, hogy előre megtervezel mindent és alaposan végiggondolod a döntésed, sokkal jobb esélyekkel indulsz.

A biztos munkahely és a stabil anyagi háttér megnyugtatóan hathat, de ha jól csinálod a dolgot, ezt egy-két év alatt újra el tudod érni. Viszont ezúttal egy olyan munkahelyen – vagy akár saját vállalakozással -, melyet szeretsz, szívesen csinálsz és amely sokkal több szabadságot enged neked!

Az eredeti cikk forrása itt >>

Megcáfolunk öt mítoszt az 50 fölötti karrierváltásról