A Karácsony egyedül is lehet csodás, ha pozitívan állsz hozzá

A Karácsony egyedül is lehet élvezetes
Forrás: Sixty&Me

Azt mondják a karácsony az év legszebb időszaka, mely a szeretetről és meghittségről szól. Ebből az következne, hogy csak társaságban lehet élvezni? Dehogy! A Karácsony egyedül is élvezetes lehet tippjeink segítségével!

Szingliként az élet sok szépséggel is jár, ünnepekkor azonban sokan érzik magukat magányosnak. Pedig egyáltalán nem kellene, elég csak kicsit máshogy szemlélni a dolgokat.

A karácsonynak nincsenek szabályai

Ha nem érzed a karácsonyi hangulatot és nincs kedved fát díszíteni, ne tedd! Ha nem bírod már, hogy mindenhol karácsonyi zenék szólnak, otthon kapcsold ki. Tedd azt, ami neked kényelmes: ha úgy tartja kedved, kedvenc vörösboroddal a kezedben, AC/DC-t hallgatva is élvezheted az ünnepet! A karácsonyi filmeket sem kell erőltetned, bátran előveheted helyette kedvenc akciófilmed vagy vígjátékod is.

Idén a karácsony egyedül rólad szól: fordítsd az időt magadra!

Előnyei is vannak annak, ha az idei karácsony egyedül zajlik. Nem kell senki elvárásainak megfelelned, megúszhatod a karácsonyi stresszt. Ráadásul megspórolhatod azt a rengeteg idő-, valamint energiabefektetést, ami a tökéletes vacsora elkészítéséhez, sütemények sütéséhez és lakásdekoráláshoz kellene. Helyette inkább foglalkozz magaddal! Utazz el valahova, látogass el egy masszázsszalonba vagy sétálj egy nagyot a friss levegőn. Akármihez is van kedved, azt tedd, amire vágysz!

Legyél a gyerekeiddel!

Attól még, hogy a gyerekeid kirepültek és párjukkal vagy akár már saját családjukkal töltik a Szentestét, biztosan lesz idejük rád is. Látogass el hozzájuk másnap vagy várd őket te ebéddel. A velük töltött idő teljesen fel fog tölteni lélekben, és mindjárt el feledkezel róla, hogy magányosnak érezd magad.

Töltsd időt a barátaiddal!

A szeretet ünnepe nem csak a családra és párkapcsolatra vonatkozik, a barátaidra éppúgy. Szervezz közös ebédet vagy akár közös ebédfőzést, vagy keressetek egy hangulatos helyet, ahol néhány koktél elfogyasztása közben beszélgethettek.

Jótékonykodj!

A karácsonyi adománygyűjtés egyre nagyobb hagyománya miatt rengeteg lehetőséget találsz ilyenkor a jótékonyságra, akár úgy is, hogy beállsz önkénteskedni egy szimpatikus szervezetre. Ha nem szeretnéd otthon tölteni a Szentestét, állj be ételt osztani egy hozzád közeli szervezethez!

Ha semmihez sincs kedved…

Azzal sincs semmi baj! Kapcsold ki az ébresztőórát és aludj sokáig. Majd pihenj kedvedre egész nap: nézz filmeket vagy olvass egy jó könyvet. Ha a főzéssel sem szeretnéd időt tölteni, rendelj egy pizzát. Aztán ki tudja, lehet, hogy ez a módszer annyira megtetszik, hogy jövőre is így szeretnéd majd tölteni!

Az eredeti cikk forrása itt >>

Hogyan lesz elviselhető a magányos karácsony?