A jó szex kortalan, de melyik korosztály élvezi a legjobban?

A szex 50 felett már nem egészen másról szól
A szex 50 felett már nem egészen másról szól

A kor nem más, mint egy szám, főleg, ha a kielégítő szexuális élet van terítéken. A jó szex ugyanis kortalan. Az öregedés nem állhat az útjába, sőt még pozitív hatással is lehet rá. Ne higgyük azt, hogy a vad éjszakák csak a fiatalok kiváltsága! Íme, a bizonyíték, hogyan lehet az igazán jó szex kortalan, és mitől élvezzük még jobban az idő múlásával.

Kortalan kokettálás

Érdekes eredményekre bukkantak az amerikai kutatók. Miközben azt vizsgálták, mely korosztály élvezi legjobban a szexet, nem várt fejlemény állt elő. A tévhittel ellentétben ugyanis nem a millenáris generáció, a mai huszonévesek a legboldogabb lepedőakrobaták. Sokkal inkább a szüleik. A nők esetében hatvanhat, férfiaknál hatvannégy év az átlagéletkor a kortalan hancúrozás bajnokai között.

Fiatal gátlások

A kortalan élvezet ilyen mértékű kitolódása nem véletlen. Idővel ugyanis egyre jobban megismerjük a testünket, és megtanuljuk elfogadni azt. Sőt arra is ráeszmélünk, hogy szexepilünk nem a külsőnkből fakad. A fiatalabb korosztály, azaz a húsz-harminc év közöttiek még nem ennyire tudatosak, rengeteg gátlást építenek fel magukban. Elég jól nézek ki? Elég szexi, amit csinálok? Vajon mit gondol rólam a párom? Teszik fel maguknak a kérdést, és nyugtalankodásukra nem érkezik válasz. Ez a szorongás teljesen meggátolja őket, hogy felszabadultak legyenek partnerükkel.

Mi változik 50 fölött?

Tulajdonképpen minden. Testünk megváltozik, vele együtt pedig a szexuális életünk is. A kortalan élvezet ugyanis rengeteg kortól függő tényezővel is jár. A menopauzától a nők megtapasztalják a hüvelyszárazságot, a férfiak pedig korai magömléssel, merevedési zavarokkal küzdhetnek. A bonyodalmak azonban gördülékeny kommunikációt és rengeteg kreativitást igényelnek, amik élvezetes, minőségi együttléteket eredményeznek. Nem lehet már csak úgy egymásnak esni, mint harminc éve, és ez nem is baj.

Előtérben az élvezet

A kortalan szex nagyszerűsége még egy fontos tényezőből fakad. Fiatalabb korban ugyanis sokan törekednek a megállapodásra, hosszú távú kapcsolat kialakítására. Ezért saját igényeiket még mellőzni is hajlandóak, hogy párjuk kedvére tegyenek. Az idő előrehaladtával azonban egyre önzőbbé válnak ezen a téren, a szó jó értelmében.

Már nem kell aggódni a terhesség miatt, vagy amiatt, hogy benyitnak a gyerekek. 50 fölött a szex lényege maga az élvezet, és a két fél közötti kapcsolat. Nincs többé fölösleges szorongás a teljesítményünk és kinézetünk miatt. 50 fölött átvesszük az irányítást szexualitásunk felett, és képesek vagyunk élvezni a testünk nyújtotta örömöket.

(D.R.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Mit tehet egy pár, ha eltérő szexigény jellemzi őket?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>