A hosszan tartó szerelem három aranyszabálya

A hosszan tartó szerelem is odafigyelést kíván
A hosszan tartó szerelem is odafigyelést kíván

A hosszan tartó szerelem nem alakul ki csak úgy, magától. Mindkét fél részéről szükséges az elkötelezettség és kompromisszumkészség. És hogyan lehet mindezt elérni? Valószínűleg párja válogatja, de egyes igazságok univerzálisnak tűnnek. Íme, a hosszan tartó szerelem három aranyszabálya. Egyetértesz velük?

1. Válassz okosan!

A hosszan tartó szerelem csak akkor lehetséges, ha a megfelelő partnerrel próbálkozunk. Tehát ha az illető nem hozzánk való, akkor az egész alapjaiban rendül meg. Ami nem is baj, hiszen miért akarnánk olyan mellett leélni az életünket, aki egyértelműen nem az igazi?

A meglepő hír, hogy Beatty Cohan pszichoterapeuta már kidolgozott egy elméletet, ami alapján kiválaszthatjuk, kivel fog működni a hosszan tartó szerelem. A szakértő szerint a következő tényezőket kell figyelembe vennünk.

Szülői háttér

Járj utána kiválasztottad családi hátterének, és tudd meg, milyen a szülők kapcsolata. Gyerekkorban ugyanis eltanuljuk a viselkedésmintákat, gyakran azt visszük tovább, amit szüleinktől látunk. Legyen az egy kiegyensúlyozott párkapcsolat vagy éppen egy zűrzavaros.

Kommunikáció

Figyeld meg, párod hogyan kommunikál! Hogyan kezeli a kényes helyzeteket, és hogyan mutatja ki az érzelmeit.

Kompromisszumkészség

Amennyiben úgy érzed, sok mindent fel kell adnod a kapcsolatért, szőr van a levesben. Egy egészséges románc alappillére a kompromisszumkészség.

Intimitás

És most nem csak a lepedő-akrobataságról beszélünk. Az intimitásnak, mint egymás megértésének, felvidításának képességét is életben kell tartanunk a kapcsolatban.

2. Ne csak mondd, hogy szeretlek! Mutasd is ki!

A szeretlek szép szó, azonban mögöttes tartalom nélkül nem sokra megyünk vele. A hosszan tartó szerelem akkor működik, ha szeretetünket ki is mutatjuk. Ezt akár apró gesztusokkal is megtehetjük. Meglephetjük szerelmünket a kedvenc desszertjével, egy relaxáló masszázzsal, vagy hagyhatunk neki kedves üzeneteket a hűtőn.

3. Töltsetek együtt minőségi időt, kettesben!

Nem könnyű a munka és a még kisebb gyerekek mellett még egymásra is időt fordítani. Pedig ez a hosszan tartó szerelem egyik, ha nem a legfontosabb kulcsa. Töltsetek együtt minőségi időt, amikor kettesben lehettek és átbeszélhetitek, ki, hogyan érzi magát, mik történtek vele mostanában. Vacsorázzatok együtt otthon, vagy hívjatok bébiszittert és mozduljatok ki! Szereljetek zárat a hálószoba ajtóra, és ha kell, az éjszaka közepén keljetek fel szeretkezni! A hosszan tartó szerelem ugyanis akkor működik, ha nem hagyjátok kihűlni. Persze az évek és a rutin megváltoztatják a kapcsolatot, de amíg még él egy kis szenvedély, a szerelem is kitart.

(D.R.)                                                                                           A cikk forrása itt >>

Az idősebbek hiszik inkább, hogy létezik szerelem első látásra

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>