A hibiszkusz tea úgy hat az egészségünkre, mint egy orvosság

A hibiszkusz tea sok bajra gyógyír
A hibiszkusz tea sok bajra gyógyír

A hibiszkusz tea az egész világon elterjedt, népszerű ital. Keresettsége nem véletlen, hiszen rendszeres fogyasztása fizikai és mentális egészségünkre is pozitív hatással van.

Emellett hidegen és melegen is iható, alacsony kalóriatartalmú és koffeinmentes. A hibiszkusz tea kissé kesernyés íze és gyönyörű, élénk, vörös színe a mi konyhánkba is egzotikus hangulatot varázsol. Na de lássuk, miért is érdemes ezt a különleges teát a mindennapokban is fogyasztani!

Csökkenti a vérnyomást

Több felmérés is bizonyította, hogy a hibiszkuszból készült tea képes a magas vérnyomás enyhítésére. Napi három pohár hibiszkusz tea fogyasztása néhány héten át sikeresen csökkenti a vérnyomást, akár hosszútávon is.

Fogyaszt

Fogyókúrázóknak is jó szolgálatot tehet. Ugyanis a hibiszkusz csökkenti a glükóz és a keményítők felszívódását, amik a leginkább felelősek a súlygyarapodásban. Mindezt úgy éri el, hogy gátolja az amiláz enzim termelődését, ami a szénhidrátok felszívódásáért felelős. Tehát napi néhány pohár belőle könnyen elősegítheti fogyókúránk sikerességét.

Csökkenti a koleszterin és a vércukor szintet

Koleszterin csökkentő hatásának köszönhetően a hibiszkusz tea a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésére is alkalmas. Emellett hipolipidémiás és hipoglikémiás tulajdonságának hála a vércukorszint beállításában is segítséget nyújt, így cukorbetegségben szenvedőknek is ajánlott a fogyasztása.

Antioxidánsokat tartalmaz

Mindezek mellett a hibiszkusz tea antioxidáns tartalmának köszönhetően is csodaitalként könyvelhető el. Az antioxidánsok elősegítik a májkárosodás gyógyulását, valamint semlegesítik a szabad gyököket, ezáltal védve meg szervezetünket a betegségektől.

Megakadályozza a rákos sejtek növekedését

A hibiszkusz tea több rákellenes kutatás témájaként szolgál. A jelenlegi vizsgálatok szerint képes lassítani a rákos sejtek növekedését, leukémia és bőrrák esetén is. A hibiszkusz tea hatásosságára és gyakorlatban való alkalmazására a rák gyógyításában azonban még további kutatásokra van szükség.

Legyűri az influenzát

Magas C-vitamin tartalma miatt a hibiszkusz tea kiváló az immunrendszer általános erősítésére. Emellett gyulladáscsökkentő és antibakteriális, mely tulajdonságok igencsak jól jöhetnek influenza szezon idején. Nem is beszélve a hűsítő hatásáról, ami lázasan különösen jóleső érzés.

Csökkenti a menstruációs fájdalmakat

Menstruáció alatt szintén jó szolgálatot tehet néhány csészényi. Az ital ugyanis nem csak csökkenti a menstruációs görcsöket, de a hormonszintet is kiegyensúlyozza, így kerülve el a hangulatingadozásokat, letörtséget és a túlevést.

(D.R.) A cikk forrása itt >>

Ismerd meg a mate teát, a dél-amerikai csodaitalt! Itthon is hozzájuthatsz!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>