A francia nők megfejtették a boldog házasság titkát

A boldog házasság titka a kemény munka
A boldog házasság titka a kemény munka

Jo Piazza, amerikai újságíró 2017-ben adta ki könyvét Hogyan legyünk házasok? címmel. Öt földrészen kutatta a jó házasság titkát, különböző vallású és kultúrájú kapcsolatokat mikrofonvégre kapva. A francia nőkről szóló fejezetben rengeteg hasznos tanácsot olvashatunk. Lássuk, mit tudnak ők, amit mi nem?

Légy a férjed szeretője!

A könyvből kiderül, hogy a franciák 47 százaléka tartja elfogadhatatlannak a hűtlenséget, mely az amerikaiak 84 százalékához képest meglepően kevés. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a francia nők elnézőek lennének hűtlen férjükkel szemben. Elveik szerint mindenáron életben kell tartani a tüzet, hogy férjeiknek eszükbe se jusson félrelépni.

Ha valaki mégis megteszi, magukba néznek és elgondolkoznak rajta, mit csináltak rosszul. „Egy monogám házasság kemény munka eredménye. Mindennap meg kell hódítania, és nekem is el kell érnem, hogy mindennap akarjon engem. Erőfeszítésekre van szükség, méghozzá állandóan.” – hangzik Piazza egyik interjúalanyától.

Jóban kell lenned magaddal

„Az amerikaiak azt hiszik, férfira van szükségük ahhoz, hogy beteljesedjen az életük” – magyarázza egy másik hölgy. „Szerintünk viszont előbb jóban kell lennünk magunkkal, és utána találnunk valakit, aki méltó társunk lehet az úton.” A franciák fontosnak tartják a függetlenséget, és nem értenek egyet a kapcsolatfüggő magatartással. Magabiztosságuk kulcsszerepet játszik életvitelükben, szeretnék, ha férjeik is látnák, hogy szeretik és nagyra becsülik magukat. Nem panaszkodnak állandóan a külsejükre vagy a korukra. „Minél jobban szereted saját magadat, annál jobban fog szeretni téged a férjed is.” Hát nem zseniális a mottójuk?

Ha unalmas vagy, a párkapcsolatod is unalmas lesz

Ha vacsorázni mész a pároddal, tedd el a telefonodat, ne beszélj a munkáról vagy a ház körüli teendőkről! A franciák kiemelkedően fontosnak tartják, hogy ne legyenek unalmasak férjeik számára. „Tedd fel magadnak a kérdést: beszélne egy szerető a mosatlan edényekről vagy a szennyesről?” Ha meg akarod fogadni tanácsaikat, száműzöd életedből az unalmas témákat és megmutatod az izgalmas énedet. Nincs olyanod? A te felelősséged, hogy legyen!

Ne feledkezz meg a flörtölésről!

Megfigyeltétek már, hogyan néz egy francia férj feleségére? Sokévnyi házasság és gyerekek után is ott van tekintetükben a kíváncsiság és a szenvedély. A francia nők elárulták, hogy ennek oka nem más, mint a titokzatosság. Állandóan flörtölnek és mozgásban tartják férjük fantáziáját. Olykor más férfiakkal is ártatlan flörtbe bonyolódnak, csak hogy egy kis féltékenykedéssel fűszerezzék meg kapcsolatukat.

Ne becsüld alá egy fehérnemű erejét!

Egy francia nő nem különleges alkalmakra tartogatja szexi fehérneműit, állandóan olyat visel ruhái alatt. Melltartója mindig passzol bugyijához és odafigyel rá, hogy mindig kívánatos legyen. Szerintük fontos, hogy férjeik válasszák ki fehérneműiket, hiszen nekik szeretnének kedveskedni benne. Nincs olyan francia férj, aki ne fizetné örömmel felesége alsóneműit.

(M.F.)                                                                                           A cikk forrása itt >>

5 téves stratégia, amivel tönkreteszed a házasságodat

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>