Ha a francia nőkre gondolunk, mindenkinek a divat és a karcsúság jut eszébe. Természetesen a francia nők sem mindannyian képesek tartani a testsúlyukat az évek alatt, de van pár praktikájuk, amelyek segíthetnek. Íme a diéta tippek, melyeket a francia nők ihlettek!

A fogások között szünetet tartanak

Ez legyen legalább húsz perc, ennyi idő alatt az agyunk felismeri, hogy az étel megérkezett a gyomrunkba és beindul az emésztés. Ezt az egyszerű trükköt már gyerekkorukban megtanulják az ott élők és egész életükben alkalmazzák.

Mindenhez vizet isznak

Bár a franciák gyakran boroznak étkezéskor, jóval kisebb pohárba töltik a bort, mint amibe a vizet. A szabály pedig úgy szól: az ebédedhez igyál egy kis pohár bort és egy nagy pohár vizet!

A nassolást nem támogatják

A nassolás főleg a fiatalok körében válik egyre népszerűbbé. Ezzel ellentétben, Franciaországban arra nevelik a gyerekeket, hogy kerüljék el a nassolást, és legalább 4 óra szünetet tartsanak az étkezések között. Az ilyen diéta tippek a leghasznosabbak, és nem is késő eltanulni őket!

Kisebb tányérba kevesebb fér

A diéta könnyítése érdekében nők általában kisebb tányérból esznek.  Egy nagyon régi trükk, de legalább annyira hasznos. Emellett próbálják a végtelenségig dekorálni a fogásokat. Egy salátalevél paradicsommal és egy kis sajttal nem elég jó nekik. Egy extra öntet és mintára vágott uborka szinte semmi kalóriát nem ad hozzá az ételhez, viszont az egész étkezést élménnyé teszi.

Ha ezek a tippek valami miatt nem sikeresek, akkor sajnos marad a mindenkinél jól bevált módszer, a saláta önmagában.

(K.D.)

A cikk forrása itt >>