A férfiak miért találnak szexinek egy szemüveges nőt?

A szemüveges nő csupa titok
A szemüveges nő csupa titok

Az elmúlt években egyre divatosabbá vált a szemüvegviselet, így nem meglepő, hogy a férfiak körében is népszerűbbé váltak a szemüveges nők. De vajon mit találnak vonzónak a négyszemű nőkben?

A szexi könyvtáros lány

Bizonyára te is tudod, kikre gondolunk most. Mind láttunk már íróasztal és szemüvegkeret mögé bújó szépségeket. A férfiak fantáziáját mozgatja a komoly, mégis szexi külső, így nem meglepő, hogy a „szexi könyvtáros” típusra csorgatják a nyálukat. A komoly, kimért, rideg külsővel rendelkező hölgyek meghódítását nagyobb kihívásnak találják, azt pedig már régóta tudjuk, hogy a férfiak imádnak hódítani.

A stílusikon

Breakfast at Tiffany’s – Cab Whistle and Audrey Hepburn Sunglasses Pulldown (2)

STREAM BREAKFAST AT TIFFANY’S (Amazon): http://amzn.to/2erVXxn – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – Here is the famous scene of the Audrey Hepburn Sunglasses pulldown.

A szemüvegek a 20. században váltak divatos kiegészítőkké, népszerűségük kivívásáig hosszú út vezetett. Igazi szexepilekké váltak, melyek vonzzák a férfiak tekintetét. Gondoljunk csak a napszemüvegekre, melyek sok férfit megragadnak. A magyarázat nem más, mint maga Audrey Hepburn. A színésznő az Álom luxuskivitelben című filmben nyújtott alakításával egy életre megalapozta a napszemüveg-viselés kultuszát. A napszemüvegek nőiesek, titokzatosak és végtelenül szexik. A férfiak egyszerűen megbolondulnak azért, hogy lássák, mi rejtőzik a sötét lencsék mögött.

A lélek tükre

A szemüveg kiemeli, keretbe foglalja azt, amit hangsúlyozni szeretnénk: a szemünket. A szem pedig köztudottan a lélek tükre, így a szemüveges nők garantáltan a legfontosabb részüket emelik ki. A férfiak gyakran meglepődnek azon, mennyivel máshogy néz ki barátnőjük szemüvegben, mint anélkül. Szinte olyan, mintha két különböző nőt látnának, és hát, legyünk őszinték, melyik férfit ne vonzaná az ötlet, hogy két barátnője legyen?

Figyelemfelkeltés

A szemüvegkeretek segítenek, hogy elvonjuk a figyelmet arcunk más, esetleg nem kedvelt vonásairól. Egyedül a szemet hangsúlyozzák ki és minden mást háttérbe szorítanak. Talán ez az oka annak, hogy viselőjének sokkal intellektuálisabb külsőt kölcsönöznek. Sokan ötvözik a szemüvegviselést némi szexi ruhadarabbal, így felkeltve a férfiak figyelmét. A fiúk talán a buta lányokat szeretik, az igazi férfiak viszont az okosakat. Többet erről már mondanunk sem kell.

(M.F.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

A 4 leghasznosabb divattanács az idősebb korosztálynak

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>