A fejfájás 50 felett teljesen átalakulhat

Ha a fejfájás 50 felett jelentkezik először, annak oka van
Ha a fejfájás 50 felett jelentkezik először, annak oka van

A fejfájás 50 felett új szokásokat alakít ki magának. Azok, akik egész életükben migréntől szenvedtek, lehet, hogy végre megszabadulnak tőle, azok viszont, akik sosem voltak fejfájósak, talán mostantól találják magukat az erős fájások kereszttüzében. Mi lehet a fejfájás oka és mit tehetsz ellene?

Mi okozhatja a fejfájást?

Már otthagytad a stresszes munkádat, így végképp nem érted, mi okozhatja a feszültségből fakadó fejfájást? Kutatások igazolták, hogy a nyugdíjazás után sokaknál lehet, hogy egy enyhe depresszió jelentkezik, mely együtt járhat a fejfájással.

Számtalan más oka is lehet, amikor a fejfájás 50 felett jelentkezik először. Előfordulhat például, hogy rossz szemüveget hordasz. Talán túl erőset vagy túl gyengét írtak fel, esetleg glaukóma, azaz zöld hályog fejlődött ki a szemedben.

Okozhatja a fejfájást egy új készítmény is, mert lehet, hogy az új gyógyszer gyakori mellékhatásai között bizony ott szerepel a fejfájás. Férfiaknál az erekciós zavarok javítására alkalmas gyógyszerek például pont nagy rizikót jelentenek a fejfájás kialakulására.

A menopauza is oka lehet a fejfájásnak. Miután a hormonok megunják a hullámvasutazást, lehet, hogy jelentkezik a fejfájás.

50 felett gyakoribbak az alvászavarok, a nem megfelelő mennyiségű és minőségű alvás pedig komoly fejfájásokhoz vezethet.

Mit tehetsz a fejfájás ellen?

Rengetegen esküsznek a jeges borogatásra. Lényege, hogy nyugtatja az idegeinket. Rá kell feküdni egy zacskó fagyasztott borsóra, esetleg jéghideg törölközőt helyezni a homlokunkra. Az eredmény 20 perc után várható.

Ha gyötör a fejfájás, egy sötét szoba a legjobb választás. Feküdj le, távolíts el mindent elektronikai kütyüt a közeledből és csak pihenj!

Sokak a friss levegőre esküsznek. Egy nagy séta a környéken csodákra képes, ne gubózzunk be a laptop vagy a tévé elé a levegőtlen szobában, hiszen az csak ronthat a helyzeten!

A fejfájás 50 felett azért is kialakulhat, mert nem elégséges a folyadékfogyasztás. Mindig ügyelj rá, hogy igyál elég vizet!

Nyújtózz, masszírozz! Sokaknak segít, ha kicsit megtornáztatják a nyakukat, a vállukat. Persze az igazán erős fejfájásokon ez csak nagyon ritka esetekben segít, de egy próbát azért mindenképpen megér. Az arcmasszás is segíthet, próbáld ki azt is!

(M.F.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Jelek, melyekből kiderülhet, ha az idegösszeroppanás szélén állsz

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>