A derékfájás kezelése természetes módszerekkel is lehetséges

A derékfájás kezelése az ötvenes éveinkben már napi rutinnak számít
A derékfájás kezelése az ötvenes éveinkben már napi rutinnak számít

Te is derékfájdalomtól szenvedsz? Ne aggódj, nem vagy egyedül! Összegyűjtöttünk néhány orvosok által is ajánlott módszert, amik segítségével a derékfájás kezelése és megelőzése is lehetséges. Olvass tovább, és tudd meg, hogyan birkózhatsz meg a derékfájással!

Lassan ébredj!

Ahelyett, hogy kiugranál az ágyból, íme, egy mozdulatsor, amivel a derékfájás kezelése és a kiegyensúlyozott ébredés egyszerre kivitelezhető. Tekergőzz ki az ágy szélére, fordulj az oldaladra és lógasd le a lábaidat. Ezek után lassan és óvatosan kezd el felnyomni magad, olyan egyenesen tartva a hátad, amennyire csak bírod. Kelj fel ezzel a módszerrel minden reggel, és egy hét után már búcsút is mondhatsz a reggeli derékfájásnak!

Használj gaultheria olajat!

A gaultheria, vagyis a kúszó fajbogyó olaj a reuma elleni krémek és masszázsolajok egyik fő összetevője. Élénkíti a vérkeringést és segíti az izmok gyógyulását, tökéletes a derékfájás kezelésére. Csak adj néhány cseppet kedvenc testápolódhoz, és napi kétszer masszírozd be vele az érintett területet!

Dőlj hátra az irodában!

Azt hihetnénk, a szög egyenes ülés javítja a tartást és megelőzi a derékfájdalmat. Ezt azonban már 2006-ban megcáfolta az Észak-Amerikai Radiológiai Társaság vizsgálata. Kutatásuk alapján a derékfájás kezelése és elkerülése érdekében jobban tesszük, ha 135 fokos szögben ülünk az asztalunknál. Tehát dőlj hátra és lazíts!

Melegítsd fel!

A derékfájás kezelése – rövidtávon – az érintett terület melegítésével is elérhető. Vegyünk egy forró fürdőt, vagy használjunk melegítő párnát! Közben akár nyújtó gyakorlatokat is végezhetünk, izmaink meg fogják hálálni.

Egyél halat!

Ki gondolta volna, hogy a derékfájás kezelése a megfelelő diétával is lehetséges? És mégis mit tartalmaz az étrend? Hát halat! Már heti 500 gramm hal fogyasztása is javulást ér el három héten belül. Mindez a benne található jótékony zsírsavaknak köszönhető, melyek jelentősen csökkentik az izomgörcsöt és az idegi fájdalmat.

Figyelj, hogyan emelsz!

Minden egyes alkalommal, amikor lehajolsz valamiért, hajlítsd be a térded! Még akkor is, ha csak a bevásárló zacskóért nyúlsz! Egy rosszul kivitelezett emelés nagy kárt tud okozni, mindegy, mennyire nehéz, amit felemeltél.

Amennyiben súlya is van, tartsd közel a testedhez! Hajlítsd be a könyököd és szorítsd magadhoz, amennyire csak bírod. Olyan esetekben, amikor egy nagyobb tárgyat kell mozgatnod, próbáld meg a földhöz nyomva tolni, ahelyett hogy húznád! Ezekkel a kis trükkökkel időben megelőzheted a sérüléseket.

(D.R.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Tudtad, hogy egy rossz matrac hátfájás és derékfájás okozója lehet?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>