A boldog párkapcsolat 8 ismertetőjegye

boldog párkapcsolat

Nem is kérdés, hogy mindenki tudni szeretné a boldog párkapcsolat titkát. Ezernyi film, irodalmi alkotás és tanulmány is foglalkozik a témával. Azért is ilyen nehéz a titok meghatározása, mert ahogy minden ember más, úgy minden kapcsolat is egyedi. Mutatjuk azonban azt a 8 ismertetőjegyet, melyek a tartós és harmonikus kapcsolatok alapját jelenthetik a tudósok szerint!

Megünneplitek egymás sikereit

Mindig jó érzés, ha elismerik a munkád, de különösen nagy büszkeséggel tölt el, ha párod teszi ezt. Egy amerikai kutatás kimutatta, hogy azon párok, akik rendszeresen úgy ünneplik meg egymás sikereit, mintha csak sajátjuk lenne, sokkal elégedettebbek a kapcsolatukkal, mint azok, akik nem így tesznek. Ehhez a legfontosabb, hogy meghallgasd párod! Tartsd fejben, ha egy mérföldkő előtt áll, örülj vele a sikerének és mutasd ki, hogy mennyire büszke vagy rá!

Legjobb barátok vagytok

A szerelem csodás dolog, de valljuk be őszintén: a rózsaszín, pillangós korszak hamar elmúlik. Utána ennél sokkal mélyebb dologra van szükség. Ha párod egyben a legjobb barátod is, akivel együtt tudsz szórakozni, nevetni és emlékeket szerezni, sokkal nagyobb esély van rá, hogy tartós és boldog párkapcsolat áll előttetek.

Egyezik a családról alkotott képetek

Egyáltalán nem biztos, a boldogság kulcsa a gyerek egy kapcsolatban. Ahogy sok mindenben, a családképben is különböznek egymástól az emberek. Míg valaki nagy családra vágyik, más egy gyereket tud elképzelni, megint más pedig inkább töltené életét utazással vagy szentelné ideje nagy részét karrierjének. Egy a fontos: pároddal ugyanarra kell, hogy vágyjatok ezen a téren.

A baráti körötökben vannak más párok is

ad

Az ember alapvetően társas lény, így a jól működő baráti kör fenntartási rendkívül fontos. Ha a közeli baráti körötökben vannak harmonikus kapcsolatok, az számotokra is motiváló lehet, akár példaként is szolgálhat. Másrészről azonban a Brown Egyetem egy tanulmánya azt is kimutatta, hogy 75%-kal nagyobb az esélye a válásnak, ha a közeli baráti körben szintén történt válás.

Eleinte sokat veszekedtetek, de mostanra egyre kevesebbet

Nincs párkapcsolat viták nélkül. Ha a kapcsolat elején sokat vitáztok, még hasznos is lehet, hiszen ezáltal fel tudjátok mérni, hogy a másik mit vár el és mit nem tolerál. Természetesen ehhez az is szükséges, hogy őszintén meg tudjátok beszélni a felmerülő problémákat. Ahogy egyre több ilyen problémát feltártok, úgy csiszolódtok egyre inkább össze pároddal, ami hosszú távon a harmóniát és boldogságot tudja biztosítani.

Megosztjátok a házimunkát

A házimunka gyakran lehet vitaforrás. Akár magától alakulnak ki szokások, akár tudatosan osztjátok fel a házimunkát egymás között, biztosak lehettek benne, hogy hosszú távon jót tesztek magatokkal.

Hasonló módokon költitek a pénzt

Nem meglepő, hogy a pénznek nagy szerepe van a párkapcsolatban. Ha egyeznek a pénzköltési szokásaitok, hasonló dolgokra vágytok, azzal duplán jól jártok a kapcsolat szempontjából: egyrészt sokkal kevesebb a vita a pénz körül, másrészt a költekezéssel mindkettőtöknek boldogságot okoztok.

Legalább heti egyszer éltek nemi életet

A szexnek sok szempontból fontos szerepe van a boldog párkapcsolat fenntartásában – összeköt titeket fizikailag és emocionálisan egyaránt. Egy Torontoi Egyetem által készített tanulmány szerint a heti egyszeri szex csodákat tesz a közérzeteddel és a kapcsolatotokkal is.

Az eredeti cikk forrása itt érhető el.

Romantika 50 felett: közös szokások, amelyek fellobbantják a lángot