A befektetés nem korhoz kötött, de mégis mire érdemes befektetnünk?

Fürdőszoba felújítás

Vajon mire asszociálnak a legtöbben, ha azt hallják, hogy befektetés? Szociológiai tanulmányok sora foglalkozott ezzel a kérdéssel. A válaszadók általában az aranyat, a tőzsdét, illetve a bankokat emlegették. S azért az ingatlanok is szóba kerültek, mint nagyon is megtérülő befektetések. A helyzet az, hogy talán mind közül utóbbi nyújtja a legnagyobb biztonságot, mert a lakhatás kérdése minden körülménytől függetlenül vélhetően soha nem veszít az értékéből, értékességéből.

Milyen módon javítható az ingatlan aktuális állapota?

Teljesen új, vagy nagyjából felújított ingatlant vásárolni valóban hatalmas beruházás, ami azért nem nevezhető mindennaposnak. Viszont kevésbé toppon lévő variációkat azért egészen jó áron találni. Ráadásul manapság a szakértők azt jósolják, hogy most érdemes ingatlanokat venni, mert pár hónap múlva még inkább elszállnak az árak. Na, de ha adott egy kevésbé jó állapotú lakás mondjuk Budapesten, akkor milyen módszerekkel lehet kicsit helyrepofozni?

A fürdőszoba felújítás az egyik legjobb megoldás. Az, hogy milyen állapotban van a helyiség, a zuhanykabin és/vagy a fürdőkád, a mosdó, a vécé, rengeteget nyom a latba. Olyan komfortszint emelkedést biztosíthat csupán „csak” a fürdő kényelme, ami milliókkal is leírható, túl a jó közérzeten természetesen.

A renoválásban ráadásul az a bónusz pozitívum, hogy tervezhető. Minden lépés előre megfontolható, sőt. Akár tervezet is készíthető a várható munkafolyamatokkal, és az elvárások részletes leírásával. Ez tehát egy olyan lehetőség, aminek a kivitelezésével nagymértékben nőhet az ingatlan értéke. Mégpedig tartósan! Mert azért arról sem ildomos megfeledkezni, hogy a minőségi alapanyagok felhasználásával, kellő szakértelemmel véghezvitt újítás nem egy évre szól, hanem sokkal több időre. Tehát az egész elhatározás bátran tekinthető befektetésnek, ami már rövid távon is visszahozza az árát természetesen, viszont hosszú távon sokszorosan megtérül.

Mi van akkor, ha jelenleg szűkös a költségvetés?

Abszolút jogos felvetés, hogy mi a helyzet abban az esetben, ha az ingatlan megvásárlását követően kicsit lenullázódik a számla. Akad némi pénzmag ugyan, de az biztos, hogy a komplett felújítás nem jöhet számításba.

Semmi gond! Miért ne lehetne a nagy tervet kis, apró lépésekben megvalósítani? Hogy mire gondolunk? Például arra, hogy elegendő egyszerre csak egy-egy munkafázist megcsináltatni. A WC tartály csere simán bevállalható, hiszen ezzel már a kényelmi fokozat elég rendesen feljebb tornázható. Aztán következő körben jöhet mondjuk a kabin cseréje vagy a kád szanálása a helyszíni adottságoktól függően. És így tovább. Nyilván a csempéket és a járólapokat nem célszerű kockánként letenni, de minden egyéb helyzetben a lépcsőzetesség is ideális választás.

Cégünk komplett felújítást és kisebb léptékű cseréket is vállal, mégpedig garanciálisan. Szóval ezek után már nem a hogyan a kérdés, csupán csak az, hogy mikor. Az anyagárak alakulását nyomon követve a tanácsunk mindenképpen az, hogy a halogatás legfeljebb csak Pató Pál úrnak jött be, vagy tán még neki sem, tehát ildomos minél előbb belevágni.