A Balaton ősszel is csodás! 5 program, amit ne hagyj ki szeptemberben

A Balaton ősszel is gyönyörű!

A mai nappal sajnos búcsút kell intenünk a nyárnak,  hiszen – bár az időjáráson még nem érezzük – kezdetét vette az ősz. A szeptemberi meleg napokat azonban még bőven kihasználhatjuk egy-egy szuper programra, hiszen a Balaton ősszel is gyönyörű! Készítettünk is egy programajánlót!

Balatonakarattya Magaspart

Ha egy kellemes sétára vágysz, és közben csak elmerülnél a természet szépségében, vedd az irányt Balatonakarattya felé! A Kisfaludy-sétány a Balaton minden szépségét eléd tárja, a sétányon levő kilátóra felgyalogolva pedig egészen lenyűgöző látvány tárul eléd.  Ha szerencsés vagy, és tiszta az idő, a kilátóból megcsodálhatod a Tihanyi-félszigetet, de akár még Fonyód hegyeit is.

Szent György-hegyi tanösvény

Langyos őszi napokon nincs is jobb, mint túrázni egyet egy közeli erdőben vagy egy kiszemelt tanösvényen. Ha pedig a magyar tengerről van szó, a mi ajánlatunk a Szent György-hegyi tanösvény a maga 4 km-es túrájával és 414 méteres magasságával. Gyakorlott túrázóknak persze ez a táv meg se kottyan, de egy könnyed őszi túrához ideális választás. Az út teljesítéséért “járó” jutalom, hogy megtekintheted a több tízméteres bazaltorgonákat.

Szüreti Fesztivál

A nyár sokaknak a fesztiválokról szól, de 50 felett mi már kevésbé vágyunk a Balaton Soundra és társaira. Most azonban eljön a mi időnk, hiszen a Balaton ősszel szüreti fesztiválok tárházát kínálja! Ha kevésbé szereted a tömeget, érdemes a legnagyobb fesztiválokat elkerülni: például Balatonboglár helyett válaszd inkább Cserszegtomajt. Mennyei ízek, hangulatos borkóstolók és csodás látnivalók – ez vár rád Balaton-szerte a szüret alkalmával!

Liliomkert Piac

Vasárnaponként megelevenedik a Káptalantóti Liliomkert, ahol a környék legnépszerűbb termelői piaca kap helyet. Finom ételek, csodás kézműves termékek és remek hangulat vár délelőttönként. Ám igyekezz hamar érkezni, ha nem akarsz lemaradni a legjobb portékákról!

Nyitott Balaton

A Nyitott Balaton idén ősszel is várja a látogatókat. A programsorozat keretében minden hétvégén különböző események kereshetőek fel, így biztosan mindenki megtalálja a kedvére valót – akár aktív tevékenysége vágysz, vagy inkább csak kikapcsolódnál. A szuper programok mellett a kezdeményezés szállásokat is kínál, így amiatt sem kell aggódnod, hogy este fáradtan haza kellene vezetned.

A Balaton ősszel is kihagyhatatlan úti cél, mely a látnivalókon kívül számtalan programot is kínál. Válaszd ki a számodra legszimpatikusabb programot vagy menj végig a teljes listán, a lényeg az, hogy használd ki a meleg őszi napokat és gyűjts gyönyörű emlékeket!