A 40 százalékos szabály elvezet a sikerhez

A siker kulcsa a befektetett energia
A siker kulcsa a befektetett energia

„A siker az, amikor egyik hibát a másik után követjük el töretlen lelkesedéssel”- mondta Winston Churchill. Az idézet tökéletesen leírja a sikerhez vezető út alapkövét. A siker nem arról szól, hogy okosabbnak kell lenned másoknál. A siker kitartásról és a soha fel nem adásról szól. Ebben lesz segítségedre a 40 százalékos szabály. 

A kitartás mentális erőt feltételez

Sok olyan helyzettel találkoztál, amelyek rendkívül nagy erőfeszítést követeltek. Legyen szó akár munkáról, sportról, diétáról, párkapcsolatról vagy gyereknevelésről, minden szituációban vannak olyan esetek, amikor a könnyebb utat választottad volna, de mégsem adtad fel. Ezt hívják kitartásnak, amely a mentális erősséggel áll kapcsolatban. Mentálisan erősnek maradni nem mindig könnyű, sőt olykor ez meríti ki legjobban az energiatartalékokat.

Annak érdekében, hogy ne akard feladni, és megálld a helyed bizonyos nehéz helyzetekben is, megmutatjuk az úgynevezett 40 százalékos szabályt. Ezt a gondolkodásmódot alkalmazzák az amerikai elitkommandósoknál is, hogy mentálisan erősek tudjanak maradni. Ennek a szabálynak a lényege, hogy amikor úgy érzed, nem maradt erőd, és legszívesebben feladnád, akkor gondolj arra,

hogy a képességeidnek és az energiádnak csupán 40 százalékát használtad fel.

Amikor azt gondolod, hogy már nincs tovább, jusson eszedbe, hogy még vannak forrásaid, amelyekből meríthetsz.  Az élet akadályok és nehézségek sokaságáról szól. Nagyot lendíthet a helyzeten, ha tudatosítod: legalább annyi energia és tartalék rejlik benned, mint amennyit addig felhasználtál.

Az élet összes területén működik

A 40 százalékos szabályt alkalmazhatod az élet minden területén, bármilyen szituációban. 50 éves kor felett is érdemes új célokat kitűzni, illetve a korábbiakat megvalósítani. Legyen szó akár munkahelyről, valami újnak a megtanulásáról, egy új élethelyzetből adódó nehézségekről, mindegyikben képes leszel sikeresen megfelelni, ha a 40 százalékos szabályt alkalmazod. Ne feledd, hogy a siker fejben dől el, rajtad múlik, miként állsz hozzá mentálisan.

(H.N.)

A cikk forrása itt és itt >>