A legnagyobb hibák, amiket elkövethetsz 50 felett

Hibázzunk minél kevesebbet 50 felett!
Hibázzunk minél kevesebbet 50 felett!

Az öregedés nem kívánatos folyamat, amit mindenki másképp dolgoz fel. Van, aki foggal-körömmel küzd ellene, míg mások inkább belenyugodnak. Mindkét szélsőségnek vannak igazságai és óriási hibái. Ezekből szemezgetünk a következőkben. Íme, néhány hiba, amit ne kövess el 50 felett!

A teljes élethez szükséged van egy társra

A legnagyobb tévhit 50 felett, hogy egyedül nem megy! Épp úgy élheted a gondtalan szinglik életét, mint tetted azt huszonévesen. Az, hogy megszoktad, hogy egy férfi van melletted, nem jelenti, hogy ne tudnál ismét egyedül élni.

Elvált vagy özvegy nőként is lehet kielégítő, aktív életed, melyben helyet kapnak barátaid, családod és munkád. Eljárhatsz szórakozni, ismerkedhetsz új emberekkel, és szövögetheted terveidet a jövőre nézve.

Nem költesz eleget ruhákra

Fiatalként egyszerűen felkaptál egy egyszínű pólót és egy farmernadrágot, és kész is volt a szetted, ám az idő előrehaladtával ez bonyolódik. 50 felett már több időt, energiát és pénzt kell fektetned abba, hogy mindig jól érezhesd magad a bőrödben. Ne sajnáld a pénzt az alakformáló fehérneműre és a különleges anyagú vagy szabású darabokra!

Összehasonlítod magad a húszéves önmagaddal

Ne tedd! A fiatalkor éveire visszaemlékezni nosztalgikus és kellemes élmény, ám egy percig se búslakodj azon, ami elmúlt. Találd meg a szépséget az ötvenes éveidben: légy aktív, egészséges és boldog!

Kihagyod az edzést

A betegségen vagy családi, baráti vészhelyzeten kívül nincs olyan fontos ok, amiért megéri kihagynod az edzést, hiszen így magad ellen dolgozol. Túl fáradt vagy? Az edzés energetizál! Fáj a hátad? A mozgás jót fog tenni neki! Keresd meg a hozzád illő mozgásformát, és végezd rendszeresen!

Nem alszol eleget

Fiatalon alig pár óra alvással is működik az ember, és a hosszúra nyújt éjszakázás után is be tudsz ülni az irodába, de ez már korántsem így van. Az elegendő alvás hiánya ráadásul nem csak a külsődön látszik, de szívproblémákhoz és számos betegséghez is vezethet.

Nem fordítasz kellő figyelmet fogaid egészségére

Naponta nézegeted a tükörben a ráncaidat és az ősz hajszálakat, de vajon a fogaiddal is eleget foglalkozol? A fehér fogad nem pusztán esztétikai szempontból fontos, de egészsége szervezeted egészségére is hatással van.

Azt gondolod, hogy vannak szabályok a hajadra vonatkozóan

Azon gondolkozol, hogy le kellene vágatnod rövidre vagy vállig érőre? Ne tedd! Vagy legalábbis csak akkor, ha valóban erre vágysz. A korodnak semmi köze ahhoz, hogy milyen frizura áll jól neked, ezt sokkal inkább arcod formája és a stílusod határozza meg.

Rosszul sminkelsz

A „jól bevált” színek és sminktermékek talán már nem is működnek olyan jól. Bizonyos sminkek öregíthetnek, ezért nem árt felülvizsgálnod szokásaidat! Törekedj a természetességre, válassz minőségi termékeket, és soha ne feledkezz meg az arcápolásról!

Nem megfelelő melltartót viselsz

A gravitáció bizony hat, akár szeretnénk, akár nem. Tested változásainak megfelelően vizsgáld felül a melltartókat is! Lehet, hogy a szokásostól eltérő fazonnal vagy egy másik mérettel jobban járnál.

Belenyugszol az unalmas szexuális életedbe

Bár a kultúránk azt sugallja, hogy a szex a fiataloké, ez egyáltalán nem igaz! Légy magabiztos és éld meg szabadon a szexualitásod! Ha úgy érzed, fel kellene dobni a kapcsolatotokat, beszélj erről pároddal is! Ha pedig szingliként éled a mindennapjaidat, ne félj belekezdeni egy új kapcsolatba!

Nem ismered fel, hogy neked is változnod kell

A legnagyobb hiba az összes közül, ha semmit nem teszel. Ahogy idősebbé válsz, bizony változtatnod kell magadon is! A régi, jól bevált szokások és az évek során beállt ruhatár nem biztos, hogy most is előnyös lesz számodra.

(J.D.)

Ezeket el kell fogadnunk, ha ötvenes férfiakkal ismerkedünk

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>