A nyári lábápolás segít, hogy szandálban is magabiztos lehess!

A lábápolás nyáron elengedhetetlen
A lábápolás nyáron elengedhetetlen

Eljött a nyitott cipők ideje, ami egyet jelent a kötelező lábápolás beiktatásával. Nem rejtegethetjük tovább a lekopott körömlakkot, a szandál nem takar, nem titkol el semmit mások elől. A melegben megviselt és kiszáradt bőrünk azonban probléma lehet a tökéletes pedikűr megvalósításában. Mutatunk pár trükköt, hogyan érheted el a lábápolás segítségével, hogy lábfejed egész nyáron szandálképes legyen!

Radírozz rendszeresen!

Ahogy tested többi részét, a lábfejed is érdemes rendszeresen, hetente legalább egyszer leradírozni. Ezt megteheted sarokreszelővel, de sóval vagy cukorral is. Érzékeny bőrűeknek a lábápolás során inkább a cukor használata ajánlott. Bár a só méregtelenít és eltávolítja a szennyeződéseket, rendkívül szárítja a bőrt. A rendszeres radírozás hatására lábad könnyebben szívja magába a hidratáló krémet, tapintása puhább lesz.

Kerüld az áztatást!

Meglepő, de az áztatás többet árthat, mint használ. Tovább szárítja az egyébként is száraz bőrt, ezért nem megfelelő lábápolási módszer. Jobban jársz, ha cukorral leradírozod a talpad, és utána egy nedves törlőkendővel áttörlöd.

Szerezz be egy habkövet!

Minden rendes zuhanyzóban kell, hogy legyen hely a lábápolás egyik legfontosabb eszközének, a habkőnek. Elég akár minden másnap átdörzsölni vele a talpad, azonban egy szabályra mindig oda kell figyelni. A puhább részeken kevesebb nyomást gyakorolj a bőrre, mint a száraz, kemény felületeken!

Hidratálj!

Mivel lábfejünk egész napos igénybevételnek van kitéve, nem csoda, hogy bőre könnyen kiszárad, megkeményedik. Sokat segíthetsz ezen, ha betartod a következő lábápolási tippünket. Zuhanyzás után rögtön ugorj az ágyba, és kend be a talpad jó alaposan testápolóval vagy kókuszolajjal. Így hamarabb felszívódik a hidratáló és nem kened össze vele a padlót és a szőnyeget.

Ne feledkezz meg a naptejről sem!

Sokan elhanyagolják a naptej használatát a lábápolás során, neked viszont nem kell közéjük tartoznod! A naptej nem csak a lábfejeknek nyújt védelmet, hanem a körmöknek is. A leégett, kiszáradt bőr kutikulája ugyanis hátráltatja a körmök egészséges növekedését. Ez azonban megelőzhető, ha lábaidon is odafigyelsz a napvédelemre.

Engedd lélegezni a körmöket!

Mindannyian szeretjük a szép, színes pedikűrt, néha azonban nem árt egy kis szünetet tartani a festéssel. Így lábkörmeid fellélegezhetnek, és a sötét körömlakkok okozta elszíneződést is elkerülheted.

(D.R.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Egyszerű sarokpuhítás és könyökápolás napról napra

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>