Mit jelent valójában, ha partnered szeretne “lassan haladni”?

Lassan haladni tudatosan is lehet
Lassan haladni tudatosan is lehet

Egy kapcsolat sok fontos mérföldkővel bír. Amikor hivatalossá válik, amikor bemutatjátok egymást a családotoknak, összeköltöztök, összeházasodtok. Mind-mind olyan pillanatok, amik felelősséget, elköteleződést vonnak maguk után. De vajon mennyire kell siettetni őket? És mit jelent az, ha párod szeretne inkább lassan haladni? Mik állhatnak a háttérben? Íme, a lehetséges magyarázatok, miért akarhat partnered lassan haladni!

Nemrég jött ki egy komoly kapcsolatból

Képzeld el, hogy most vetettél véget egy komoly kapcsolatnak. Ilyenkor nagyon ijesztő azonnal átadnod magad valaki másnak. Főleg, ha az előző kapcsolatodban esetleg megbántottak, összetörték a szíved. Ennek tudatában, már nem is olyan meglepő, ha partnered szeretne inkább lassan haladni, igaz? Légy türelmes és hagyd, hogy a számára biztonságos tempóban alakuljon a viszonyotok!

Határozott elképzelése van a megfelelő időzítésről

Egyes emberek fejest ugranak az intimitásba, míg mások úgy tartják, mindennek megvan a maga ideje. Egyszerűen nem akarják elsietni a dolgokat, jobbnak látják lassan haladni. Így képesek nyomás nélkül, szabad akaratukból kialakítani az érzelmi és fizikai kötődést.

Még nem tudja, mit is akar valójában

Ha partnered úgy dönt, jobb lassan haladni, az fakadhat a bizonytalanságából is. Nem tudja, mit akar az élettől, és képes-e komoly kapcsolatban élni. Ezzel a lépéssel azonban nyitva hagyhatja magának a kiskapukat. Találkozgathat másokkal és bármikor eltűnhet. Mindezt pedig lelkiismeret furdalás nélkül teheti meg.

Nem akarja elrontani azt, ami már megvan

ad

Te is biztos ismersz olyan párokat, akik elhamarkodták a házasságot. Hirtelen egymásra találtak, jól érezték magukat együtt. Gyorsan össze is házasodtak, mielőtt még tényleg kimutatták volna a foguk fehérjét. Tehát lassan haladni nem feltétlenül rémisztő, az ilyen helyzetek elkerülésére például tökéletesen alkalmas. Párod ezt pontosan tudja, ezért sem erőlteti, hogy egy elsietett lépés tönkretegye azt, ami eddig jól működött.

Máshova képzeli el a mérföldköveket

Te az első csóktól számolod a kapcsolatotok kezdetét, ő az első “szeretlek”- től. Szerinted egy közös nyaralás a jó alkalom bemutatni a gyerekeidnek, szerinte a közelgő szülinapod. Az, ami neked lassú haladásnak tűnik, lehet, hogy neki fel sem tűnik. Egyszerűen csak más helyet és időzítést képzel el a fontosabb előrelépésekhez, mint te.

Érdemes lassan haladni?

Miután megértetted, mi állhat a háttérben, miért akar partnered lassan haladni, elgondolkozhatsz. Megegyezik ez az én elképzeléseimmel, szükségleteimmel? Egy kapcsolatban nagyon sok múlik az időzítésen. Ha úgy érzed, túl nagy az eltérés köztetek és mások a preferenciák, az intő jel lehet, hogy nem illetek egymáshoz, és nem haladtok sehová.

(D.R.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

8 kérdés, amit már az első randin fel kell tenned

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>