Milyen ajándékot vegyek karácsonyra?

Milyen ajándék legyen a fa alatt karácsonykor?
Milyen ajándék legyen a fa alatt karácsonykor?

Sok ember gondban van karácsony előtt, mit ajándékozzon szeretteinek, ismerőseinek. Mi a legjobb ajándék a páromnak, a nagyinak vagy egy kollégának, akit kevésbé ismerek? Íme néhány tipp a karácsonyi vásárlások idejére. 

Melyek a legnépszerűbb ajándékok?

A legnépszerűbb ajándékok még mindig a játékok, a ruhák és az elektronikai eszközök közül kerülnek ki. Online vásárláskor leggyakrabban háztartási vagy elektronikai készülékeket vásárolunk. Ezt követik a kulturális és sporteseményekre szóló belépőjegyek, élményajándékok, hotelfoglalások és az olyan digitális termékek, mint az e-könyv, a zene, a videó játék.

Az elektronikai eszközök között első helyen az okostévék, okostelefonok és okosórák állnak. A fiataloknak szóló ajándékok közül még mindig népszerűek a drone repülők, a videó játékok és a Hoverboard.

Nem könnyű feladat kiválasztani az ideális ajándékot szeretteinknek, hiszen rengeteg dolgot kell figyelembe vennünk: az illető korát, nemét, preferenciáit és akár azt is, hogy mennyire áll közel hozzánk.

Karácsonyi ajándékötletek férfiaknak

Ha tárgyat ajándékozunk:

Korosztálytól függetlenül a férfiak leginkább az elektronikai, műszaki ajándékoknak örülnek. A fiatalabb korosztály (18-40 éves) általában rajong a számítógépes játékokért, programokért, a legnépszerűbb okos eszközök (okostelefon, okosóra) is biztos választásnak tűnnek. Jó ajándék lehet az androidos telefon, kiegészítők a számítógéphez, laptophoz, telefonokhoz.

A középkorú férfiak (41-60 éves) számára vásárolhatunk egy, a hobbijukkal kapcsolatos ajándékot, vagy ha gyűjtők, akkor kiegészíthetjük a gyűjteményt egy értékes új darabbal. Egészséggel, sporttal kapcsolatos ajándékok is jó ötletnek bizonyulhatnak.

Mindkét korosztály számára választhatunk egy különleges alkoholt vagy a mindennapokban használt, férfiak számára hasznos tárgyakat, barkácseszközöket. Parfümöt csak a hozzánk közelálló férfinak vegyünk, akinél biztosak vagyunk abban, hogy milyen illat illik hozzá.  Kiváló ötlet az ezekkel kapcsolatos vásárlási utalvány is, így az ajándékozott szabadon választhatja ki a neki tetsző ajándékot.

Ha élményt ajándékozunk:

Egyre népszerűbbek az élmény-ajándékok manapság: ide tartoznak a kulturális és sporteseményekre szóló belépőjegyek, az utazások vagy a különböző típusú élményprogramok. Ha ismerjük a hozzánk közel álló férfi ízlését, meglephetjük őt egy színház- vagy  koncertjeggyel, egy sportesemény belépőjével vagy egy hétvégi welness-programmal. Az élményprogramok közül befizethetjük őt egy szabadesés szimulációra, egy autós tesztvezetésre, egy repülőgépszimulátor kipróbálására, egy motoros hószán túrára, egy borkóstolóra vagy egy szabadulós játékra.

Karácsonyi ajándékötletek nőknek

Ha tárgyat ajándékozunk:

A hölgyeknek is vannak univerzális ajándékok, ilyenek a kiegészítők, szépségápolási termékek, ruhák, ékszerek, növények. Lehetőleg ne ajándékozzunk háztartási gépet nőknek karácsonyra (csak ha kifejezett kérése az illetőnek), hiszen a háztartási munkára emlékeztet. Ellenben van egy trend, amelyik évek óta változatlan: az ékszerek minden korosztály számára ideális ajándéknak bizonyulnak. A fiatalabb hölgyeknek (18-40 éves) érdemes divatosabb ajándékot választani: szépségápolási termékeket, elektronikus eszközöket vagy azok kiegészítőjét, kreatív lakberendezési tárgyakat. Középkorú hölgyek (41-60) számára előtérbe kerülnek az élményprogramok: színház -és koncertjegyek, múzeumi belépők, könyvek.

Ha élményt ajándékozunk:

Ahogyan a férfiak számára, úgy a hölgyek körében is egyre népszerűbbek az élmény-ajándékok: egy welness-hétvége egy fárasztó év lezárásaként, egy színházbérlet a kedvenc színházunkba, vagy egy jó koncert, mind kiváló ötletnek bizonyulhat. Az élményprogramok közül választhatjuk a saját moziterem élményt, masszázst, SPA-csomagot, hőlégballonos kirándulást, szabadulószobát vagy művészi fotózást.

Karácsonyi ajándékötletek gyerekeknek és idősebbeknek

Unokának ajándékot venni nem túl egyszerű feladat, ennek is utána kell járni, kipuhatolni, vajon mire vágyik az ajándékozott. Éppen ezért jó még több időt egymással tölteni ilyenkor. Kisgyermekeknek a játékokon és a mesekönyveken kívül érdemes társasjátékot ajándékozni, amelyet az egész család élvezettel játszhat unokától nagymamáig.

A nagyszülők legkedveltebb ajándékai a saját kézzel készített, illetve a személyes, hasznos ajándékok, például egy általunk készített kép bekeretezve vagy fénykép a családról naptárként. Ezenkívül szeretik még a hasznos apróságokat, lakáskiegészítőket, krémeket. A legtöbb nagyi gyűjt valamit, nézzük meg, mivel tudnánk kiegészíteni a gyűjteményét.

Élményt az egész családnak is ajándékozhatunk, amiben a gyerekek és a nagyszülők is részt vehetnek: ilyen lehet egy együtt töltött hétvége egy welness-szállodában, egy hosszú hétvége egy európai nagyvárosban, vagy épp egy kutyaszános kirándulás, sétahajózás.

Legfőképpen pedig töltsünk több időt együtt szeretteinkkel, és nem csak Karácsonykor.

(M.Z. Zs.)

A cikk forrása itt >>