9 meghatározó lakástrend, ami 2018-ban átveszi az uralmat

Az idei lakástrend a bronz árnyalatait hozza be a lakásokba
Az idei lakástrend a bronz árnyalatait hozza be a lakásokba

A lakástrend épp olyan dinamikusan újul meg évről évre, akár a ruha vagy frizura divat. Nem könnyű lépést tartani, ezért is segítünk, hogy kiigazodj a 2018-as lakástrend felhozatalban. 

Az új lakástrend szerint a drágakövek színei a divatosak
Az új lakástrend szerint a drágakövek színei a divatosak

1. Drágakő árnyalatok

Az őszi-téli meleg, sötét színek után 2018 tavasza követi a sötét vonalat, azonban inkább a vibráló, drágakő hatású árnyalatok jellemzőek. Ha igazán sikkes otthont szeretnél, válassz smaragdzöld, zafírkék vagy rubintvörös berendezési tárgyakat! Amennyiben túl drámainak találod, próbálkozhatsz velük a kevésbé szem előtt lévő helyiségekben, például a fürdőszobában.

2. Testes konyhaszekrények

Az idei lakástrend elmaradhatatlan része a nagyméretű konyhaszekrény. Egy testes konyhasziget ellenállhatatlan karaktert ad a konyhának, és az egész család szívesen forog körülötte. Azt azonban tartsuk észben, hogy az egyszínű fehér konyháknak 2018-ban búcsút mondhatunk, mivel ezentúl a meleg szürke, kék és krémszínek dominálnak főzés közben.

A fehér konyha már a múlté
A fehér konyha már a múlté

3. Bronz parádé

Akár tetszik, akár nem, a bronz újra előkelő helyet kap a lakástrend világában. A bronz keretek, lámpák és gombok remekül feldobják a vintage stílusú otthonokat.

 

4. Wabi-sabi

A wabi-sabi a japán tökéletlenség művészete. A lakberendezésben ez leginkább a kézzel készített vagy festett porcelánokon mutatkozik meg. A végeredmény pedig a személyes és esztétikus hatás.

5. Tárolószekrények

Mivel egyre nagyobb igényünk van személyes tárgyaink, irataink rendszerezésére, mindig jól jön egy csinos kis tárolószekrény. A jó hír, hogy már elmúltak azok az idők, amikor feláldoztuk a stílust a funkcionalitás kedvéért. Tehát nyugodtan válassz kreatív, akár meghökkentő dizájnt a raktározáshoz.

A 2018-as lakástrend megidézi a 70-es éveket is
A 2018-as lakástrend megidézi a 70-es éveket is

6. Formás bútorok

Az idei lakástrend időutazásra indul, egészen vissza a hetvenes évekig. Azaz 2018-ban újra hódítanak a merész formák, mókás domborulatok.

Természetes anyagok, wabi-sabi stílus
Természetes anyagok, wabi-sabi stílus

7. Virág-minta

Legyen szó festményről vagy bútorszövetről, a virág-minta mindenhol ugyanolyan trendi. Azonban ne a nőies, kifinomult irányban gondolkozzunk, sokkal inkább a bohém, színes, mégis elegáns vonalban.

8. Fekete-fehér

Klasszikus lakástrend, egyszerűen sosem megy ki a divatból. A fekete-fehér kombináció megbízható alapkő, amihez mindig bátran visszanyúlhatunk, ha megelégelnénk az aktuális őrületeket.

9. Természetes anyagok

Idén tavasszal kiegészítők terén nyugodtan hagyatkozhatunk a földanyára. A márvány és az ónix textúrát és mélységet, míg a fából készült elemek könnyedséget adnak a dizájnnak.

(D.R.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>