8 könyv, amit tavasszal a legjobb olvasni!

Egy jó könyv egy másik világot ajándékoz nekünk
Egy jó könyv egy másik világot ajándékoz nekünk

Mitől válik egy könyv igazán jó tavaszi olvasmánnyá? Attól, ha felveszi a ritmust a természet változásával, újraéledésével. Éppen ezért olyan könyv csokrot válogattunk össze, aminek minden szála a megújulásról, újjászületésről és a második esélyről szól. Jó olvasgatást! 

1. James Herriot: Állatorvosi pályám kezdetén

A könyv az író első önéletrajzi regénye. Herriot huszonhárom éves korában egy észak-angliai farmra kerül, ahol nem csak az állatokat, de a helyieket is meg kell tanulnia kezelni. Könnyed, szórakoztató, és rövid fejezetekre bontott tartalom, így olvasására bármikor tudunk időt szakítani.

2. Kenneth Grahame: A szél lengeti a fűzfákat

Ez az A.A. Milne szerint is vitathatatlanul jó könyv négy jó barát kalandjait meséli el. Vidám és rettentően szerethető történet a barátság és hűség erejéről.

3. E.M. Foster: Szoba kilátással

Mi lenne hangulatosabb egy tavaszi délutánon, mint az olasz vidékről olvasni? A Szoba kilátással egy fiatal angol hölgy világra való ráébredéséről szól, amit a firenzei táj és egy szabályokra fittyet hányó férfi társasága inspirál.

4. George Eliot: Middlemarch

Eliot mesterműve egy angol kisváros lakóinak szerelmi életét boncolgatja. Kire talál rá a boldogság, kire nem, és mégis miért? Bájos könyv a szeretetről, boldogságról és a második esélyről.

5. Helen Simonson: Pettigrew őrnagy utolsó csatája

Egy özvegy férfi, aki mindennél többre tartja az illem és etikett szabályait, olyasvalakibe szeret bele, aki a legkevésbé sem hozzávaló. Legalábbis a vaskalapos kisvárosiak szerint. Kedves történet egy meglepő hőssel a főszerepben.

6. Jane Austen: Meggyőző érvek

Bár Austen utolsó kiadott regénye borongósabb és komolyabb, mint korábbi írásai, a Meggyőző érvek mégis tökéletes tavaszi könyv. Hiszen mi hasonlíthatna jobban a tavasz eljövetelére, mint a régi szerelem felidézése és az új esély reménye?

7. L.M. Montgomery: Anne otthonra talál

Anne Shirley mindig tavaszi lázban ég és lehetetlen tőle nem elkapni. Akár elsőre, akár századszorra olvassuk a sorozatot, garantáltan magával ragad, és jó kedvre derít.

8. Frances Hodgson Burnett: A titkos kert

Mary Lennox az elkényeztetett, undok kis árva a titkos kertben talál rá új önmagára. Vele együtt a kert is új életre kel, így a tavasz mindkettőjük számára a megújulás és egy új esély reményét hordozza.

(D.R.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>