8 kérdés, amit már az első randin fel kell tenned

Az első randi alkalmas arra, hogy feltegyünk néhány fontos kérdést
Az első randi alkalmas arra, hogy feltegyünk néhány fontos kérdést

Mindannyian más értékrenddel rendelkezünk, de vannak bizonyos dolgok, amelyek minden működőképes kapcsolathoz szükségesek. Megéri végigolvasni a válóperes ügyvédek összeállítását azokról a kérdésekről, amelyeket mindenképpen megéri az első randi keretein belül feltenni. Miért rabolnátok feleslegesen egymás idejét, ha úgyis halálra van ítélve a jövőtök?

1. Mikor beszéltél utoljára a szüleiddel, testvéreiddel?

Sajnos sokszor azért mennek tönkre a házasságok, mert az egyik fél jobban ragaszkodik családjához, mint saját házastársához. Gyakran elhanyagolják egymást a felek és háttérbe szorítják párkapcsolatukat. Jó, ha már az első randin kiderül, azonos helyen szerepel-e értékrendetekben a család. Arról nem is beszélve, hogy ha valaki rossz viszonyt ápol a szüleivel, nagyobb az esély rá, hogy képtelen egy normális párkapcsolat kiépítésére és az elköteleződésre.

2. Hiszel a „boldogan éltek, míg meg nem haltak”-ban?

Nincs olyan párkapcsolat, mely ne két ember erőfeszítésein múlna. Ha valaki azt hiszi, a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” csak egyszerűen megtörténik, és nem kell érte keményen dolgozni, nem valószínű, hogy jó partner lesz.

3. Házas vagy?

Nem viccelünk. Szomorú, de 50 fölött már tényleg érdemes rákérdezni a családi státuszra, mert a monogámia egyre inkább megy ki a divatból. Sokan ráadásul már különköltözés idején randizgatni kezdenek másokkal, de ne feledjük, papíron ők még mindig házasnak számítanak.

4. Mit szeretsz legjobban a munkádban?

ad

Büszke arra, amit csinál? Csillog a szeme, amikor a munkájáról beszél? Esetleg havonta követi egyik állását a másik? Mekkora prioritást élvez a munkahelye, maradna ideje rád is? Ha azt érzed, nincs hely nőnek az életében, mert csak a karrierjének él, nem éri meg időt pazarolnod egy következő randira. Megérdemled, hogy olyat találj magadnak, aki előtérbe helyez majd téged.

5. Hol nyaraltál utoljára?

Oké, amire igazából kíváncsi vagy, hogy van-e pénze nyaralásra, de az illem azt kívánja, hogy erre ne kérdezz rá ilyen egyenesen és nyersen. A vakáció témán keresztül könnyen eljuthattok a pénzügyekig, melyekről nem hátrány beszélni. Nem baj, ha időben megtudod, hogy mekkora adóssága van, vagy milyenek a spórolási képességei.

6. Mit gondolsz, jól kommunikálsz másokkal?

A kommunikáció mindennél fontosabb. Sok esetben a kommunikációs képességek elégtelensége vezet a váláshoz. Ha a párok nem tudják megosztani egymással gondolataikat, és nem tudják szavakba önteni problémáikat, előbb-utóbb zátonyra fut a kapcsolatuk. Ha már az első randin rájössz, hogy kommunikátori szokásai összeférhetetlenek a tieddel, jobb, ha nem erőlteted a folytatást.

7. Miért ért véget az előző kapcsolatod?

Ha a válasza kitölti az egész randit, előfordulhat, hogy még mindig nem lépett túl a volt párján. Nem előnyös az sem, ha minden önkritika nélkül a másikat hibáztatja. Olyan partnert kell keresned, aki képes felelősséget vállalni a tetteiért, és szembe tud nézni a hibáival.

8. Ha visszamehetnél az időben, mit változtatnál meg az életedben?

Vicces és érdekes beszélgetést indíthat el ez a kérdés, és sok dologra fényt is deríthet. Nem túl ígéretes, ha a válasza valahogy így hangzik: „Elköltöztem volna egy lakatlan szigetre, messze az anyámtól”. De ha a volt szerelemeire reflektál, az sem valami jó jel. Olvass a sorok között!

(M.F.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

A megfelelő testbeszéd az 50 fölötti randevú titka

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>