8 érv amellett, hogy miért kéne könyvet írnod

A könyvírás az egyik legjobb kreatív hobbi
A könyvírás az egyik legjobb kreatív hobbi

A könyvírás ugyan hatalmas kihívás, de ha rászánod magadat, számtalan módon színesítheted az életedet. Nem csak anyagilag, de lelkileg is rengeteget profitálhatsz a projektből. 

Vajon hány 50 fölötti nő tarsolyában van már olyan életre szóló lecke, mely megihlethetne egy egész regényt? Bölcsek, tapasztaltak, intelligensek vagyunk, és itt az ideje, hogy ezt meg is mutassuk.

1. Lenyűgöző személyiségfejlesztés

Légy felkészülve a változásra! Anélkül, hogy észrevennéd, a könyvírás ezernyi módon tesztel majd téged. Amikor végül átverekeded magadat az akadályokon, személyiséged gazdagodására leszel figyelmes.

2. Gondolkodásra ösztönöz

Ahogy agyalni kezdesz a könyveden, ötletek milliói futnak át az agyadon. Ne ijesszen meg a sok kusza, kósza gondolat. Örülj neki, hogy sziporkázik az elméd! Amint elkezdesz írni, elül a káosz és minden letisztázódik majd.

3. Új képességeket sajátítasz el

Ha publikálásra adod a fejedet, többé már nem csak író leszel. Egyszerre leszel projekt menedzser, szerkesztő, pszichológus, marketinges, technikus és még sorolhatnánk. A könyvírás segít, hogy kiaknázd a benned lévő összes lehetőséget, hogy mindenbe belekóstolj egy kicsit.

4. Megismered, ki is vagy valójában

A könyvírás nem csak a gépelésről szól. Ez egy folyamat, melynek segítségével közelebb kerülhetsz saját magadhoz. Mielőtt írni kezdesz, fontos, hogy megismerd az értékeidet, szenvedélyeidet, céljaidat, vízióidat, hiszen ezek együttesen hozzák létre majd a könyvedet.

5. Büszke lehetsz

Tedd félre a kétségeidet és az önkritikát egy pillanatra! Ha befejezel egy könyvet, megérdemled, hogy büszke legyél magadra. Hidd el, mások is azok lesznek. 50 fölött sem késő újabb mérföldköveket elérni.

6. Hatással lehetsz másokra

Ha végigviszed a folyamatot, hatalmas változásokon mész majd keresztül. Saját lelki fejlődéseden túl azonban mások életére is befolyással lehetsz. Ha publikálód szerzeményedet, szavaid milliókhoz is lejuthatnak.

7. Felszólalhatsz

Sohasem késő kiállni magunkért és az elveinkért. Egy saját könyvben megszólaltathatod a saját hangodat. 50 fölött sem késő felszólalnunk azok mellett, amiket fontosnak tartunk. A könyvírás lehetővé teszi, hogy elmeséld a történetedet, vagy felhívd a figyelmet az általad fontosnak vélt életeseményekre.

8. Mások véleménye is megváltozik rólad

Aki könyvet ír, annak máris jár az elismerés. Végigvinni egy történetet elejétől a végéig tényleg nagy kihívás. Mind párod, mind gyermekeid büszkék lesznek rád. Az unokáknak is lesz mit mutogatni később. Örök nyomot hagyhatsz magadról és magadból a világban.

(M.F.)                                                                                          A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>