Hét fontos tudnivaló az egyedül utazó nőkről

Az egyedül utazó nő kétséget kizáróan vagány
Az egyedül utazó nő kétséget kizáróan vagány

Egyre több nő dönt amellett, hogy egyedül váltja valóra utazással kapcsolatos álmait. Bár számuk évről évre növekszik, sokan még mindig értetlenül állnak a jelenség előtt. Íme hét tudnivaló, hogy jobban megértsd azokat a nőket, akik egyedül sem félnek belevágni az ismeretlenbe. 

1. Vannak barátai

Ha egy nő társ nélkül utazik, nem jelenti, hogy nincsenek barátai. Egyszerűen nehéz olyanokkal utazni, akik épp megállapodnak és gyereket vállalnak, vagy ők maguk viselkednek gyerekesen. Esetleg nem engedhetik meg maguknak, hogy spontának legyenek, mint hősnőnk. Ő pedig miért is várna másokra?

2. Nem akar kitüntetett figyelmet

Csak azért, mert egy nő egyedül eszik, sétál vagy vonatozik, nem feltétlenül vágyik társaságra. Sokan élnek kiegyensúlyozott párkapcsolatban vagy boldog szingliként, akik látni szeretnék a világot. Tehát ha egyedül utazó nőt látsz, nem tilos megszólítani, hiszen minden kapcsolat kezdődik valahogy. De ne hidd, hogy az egyedüllétet csalogatásnak szánja!

3. Igen, szelfizik

Mindannyian örülünk neki, ha készül rólunk pár előnyös fotó a nyaraláson. Azt pedig jól tudjuk, hogy a random idegenek, akiket fényképezésre kérünk, nem túl tehetséges fotósok. Bármilyen kínos, aki egyedül van, jobban jár, ha inkább maga végzi a piszkos munkát.

4. Nem magányos

Sokan úgy hiszik, egyedül utazni magányos tevékenység. Az igazság ezzel szemben az, hogy ilyenkor végre a saját társaságunkat élvezhetjük. Amikor az ember lánya végre egyedül van, jobban tud figyelni a belső hangokra, a szükségletekre, így jobban megismeri önmagát. Ráadásul az úton akarva- akaratlanul sok emberrel találkozunk. Tehát ha valaki társaságra vágyik, megtalálja.

5. Örülne a barátainak

Örülne, ha lenne kivel kivesézni az élményeket vacsora közben, és értékelné, ha egy megbízható barát vigyázna a hátizsákjára, amíg elszalad a mosdóba. Szóval nem antiszociális, aki kerüli az embereket, de nem várhat folyton a barátaira, hogy vele tartsanak.

6. Nem fél

Veszély bárhol fenyegethet, még az utcában is, ahol felnőttünk. Így az úti cél sem lehet különösen ijesztő, a komfortzóna elhagyása viszont annál inkább. Ellenben elég egyszer kipróbálni és nincs visszaút. Határaink feszegetése és az egyedül utazás szabadsága könnyen függőséggé válhat.

7. Elég vagány

Mert nincs annál vagányabb nő, mint aki megvalósítja az álmait. Aki nem kéri, hogy fogják a kezét, hanem képes egyedül lépni. Aki elég bátor, hogy szembenézzen az előítéletekkel. És akire mi is elismeréssel nézünk fel.

(D.R.)

A cikk forrása itt >>