7 tény, amit nem tudtál a melleidről

Nem biztos, hogy ismerjük a női mell minden tulajdonságát
Nem biztos, hogy ismerjük a női mell minden tulajdonságát

Kétségtelen, hogy minden nő közös szexepilje a mell. Lehet kicsi, lehet nagyobb, de mindenképpen vonzóvá és nőiessé varázsol minket. Íme, pár meglepő tény, amelyeket talán nem tudtál róla. 

1. Az implantátumok csökkentik a mellrák kockázatát

Kutatások szerint az implantátummal rendelkező nőknél kisebb a mellrák kialakulásának kockázata. Az Amerikai Rákszövetség viszont felhívja a figyelmet rá, hogy a műmellel élő nőknél nehezebb kiszűrni a daganatokat. Egy implantátum kevésbé nyomható össze, mint egy igazi mell, így a mammográfia eredménye nem feltétlenül megbízható.

2. A menstruáció után kell átvizsgálni magunkat

Mellünk rendszeres átvizsgálása elengedhetetlenül fontos szerepet játszik a rák megelőzésében. A leghatékonyabb időszak erre a menstruáció utáni 3-5 nap, hiszen ilyenkor van normál állapotában a mell, nincs megduzzadva és nem tapinthatóak ki megtévesztő csomók sem. Ugyan a menopauza után már nem sokat oszt vagy szoroz ez a tanács, lányainknak viszont megéri továbbítanunk.

3. Növekszik a mellrákból kigyógyultak száma

A Nemzeti Rákközpont szerint a gyógyuló betegek száma a 90-es évek óta folyamatosan növekszik. A kutatók szerint ez főként a megelőző kampányok népszerűségének köszönhető. Egyre több nő végez vizsgálatokat otthon és szűri ki még idejében a daganatokat.

4. A bal nagyobb

Az Emory Egyetem kutatásai szerint a nők többségének különböző méretű a jobb és bal melle. Egészen pontosan 100 nőből 62-nél figyeltek meg eltéréseket. Kimutatták azt is, hogy az esetek nagy részében a bal oldali mell a nagyobb.

5. Könnyebb, mint egy dinnye

Sokszor szerepel a női mell metaforájaként az ízletes gyümölcs, pedig nem sok a hasonlóság. Egy női mell súlyban közelebb áll egy grapefruit tömegéhez, mintsem egy dinnyééhez. Egy átlagos grapefruit negyed kiló, míg egy dinnye akár a nyolc kilogrammot is elérheti.

6. Nő az átlagos kosárméret

A boltokban található, számunkra jól megszokott melltartó fazonok csak száz évvel ezelőtt törtek be a piacra. Előtte a nők fűzők mögé rejtették kebleiket. Nem is volt szükségük strapabíróbb találmányokra, hogy kordában tartsák melleiket, hiszen az átlagos kosárméret akkor még sokkal kisebb volt. Egy amerikai felmérés szerint az elmúlt húsz év alatt egy egész kosárnyit nőtt az átlagméret.

7. Az orgazmushoz vezető egyik út

A női mell több mint férfiaknak szórakoztató látványt nyújtó húsdarab. Kevesebben tudják, de bizony megfelelő izgatás és kényeztetés mellett a melleken keresztül is eljuthatunk a csúcsra.

(M.F.)                                                                                         A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>