6 tennivaló, hogy a kert készen álljon a nyárra

A kert egész nyáron örömforrás lehet
A kert egész nyáron örömforrás lehet

Ahhoz, hogy a kert egész nyáron teljes pompájában ragyogjon, bizony tenni kell érte. Szánj rá egy hétvégét, vond be a családot, és töltsetek el együtt egy kis időt a friss levegőn! Jót fog tenni a közös munka nektek is, és a kert is egész biztosan meghálálja.

1. Készíts komposztálót!

A gyönyörű kert egyik titka a megfelelő komposzt. Az esztétikus komposztáló kialakítása azonban egy kis fantáziát igényel. Hiszen senki nem szeretné, ha a vacsora vendégeknek a múlt heti maradékunkkal kéne szembesülnie. Éppen ezért győződj meg róla, hogy komposztálód megfelelően tárol, képes keringetni az anyagot és nincs túlságosan szem előtt!

2. Készíts virágágyást farönkből!

A kert sokkal szebb egy mutatós virágágyással (Huffington Post)
A kert sokkal szebb egy mutatós virágágyással (Huffington Post)

A kert ezen részéről gondoskodni egyszerűbb, mint aminek tűnik. Ne aggódj, nyugodtan vágj bele saját magad! Miután előkészítetted a terepet (kitisztítottad a gyepet és felástad a talajt), illeszd a virágágyáshoz a kívánt hosszúságú farönköket! Kerítsd be a kiválasztott területet! Akkor dolgoztál jól, ha a keret nem mozdul el, amikor beleszórod a termőföldet.

3. Rendezd el a cserepes növényeket!

Könnyen változtathatod a kert kinézetét, ha cserepes növényekkel dolgozol. Hiszen megvan az az előnyük, hogy úgy helyezed el őket, ahogyan csak akarod. Ha pedig azt veszed észre, hogy egy növény nem érzi jól magát a kijelölt ponton, bármikor arrébb teheted egy ideálisabb területre.

4. Építs saját szökőkutat!

A kert egy kis szökőkúttal még pazarabb
A kert egy szökőkúttal még pazarabb (Huffington Post)

Egy szökőkúttól igazi oázisnak tűnik a kert. A jó hír, hogy nem is olyan bonyolult otthon elkészíteni. Vegyél egy nagy vízálló tartályt és fúrj egy lyukat az aljára! Helyezz bele egy szivattyút úgy, hogy a lyukon átfuttatod az elektromos kábeleket! Ezután szilikon tömítéssel zárd el a vezetékek körüli lyukat! Már csak fel kell tölteni a tartályt vízzel és kész is vagy. Időnként tegyél a vízbe néhány kanál fehérítőt, hogy megakadályozd az algásodást!

5. Csinálj magad virágládát!

Mindannyian imádjuk az ablakunkban tündöklő növényeket. Azonban a jó minőségű és megbízható virágládáknak borsos ára van. Bolti tárolók helyett eszkábáld össze te magad a tökéletes virágládát! Csak néhány cédrus deszkára, ragasztóra, szögre, na meg egy kis kézügyességre van szükség hozzá.

6. Kerti padot is készíthetsz!

Egy multifinkciós kerti pad (Huffington Post)
Egy multifinkciós kerti pad (Huffington Post)

Ha már úgyis belejöttél a barkácsolásba, akár egy kültéri padot is összetákolhatsz. Jól fog jönni, ha a kertben akarsz ücsörögni, de tárolónak sem utolsó. Előre vágott rétegelt lemezből pedig tényleg nem olyan nagy ördöngösség elkészíteni.

(D.R.)  A cikk forrása itt >>

Így lesz tíz kicsi kert a teraszodon!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>