7 jel, hogy igaz barátságot ápolsz valakivel

Az igaz barátság 7 jele

A mai világban a barátságok is átalakultak. Az még nem számít barátságnak, ha ismerősök vagytok Facebookon és nyom egy lájkot a képeid alá, ahogyan az sem valós törődés, ha időnként chateltek, de ennyiben ki is merül a kapcsolatotok. Honnan tudhatod tehát, hogy igaz barátságot ápolsz valakivel?

Az igaz barátság jelei

Elfogadja a hibáid is. Mindenkinek vannak hibái, idegesítő szokásai. A barátod viszont nem próbálja ezeket megváltoztatni, hanem elfogad olyannak, amilyen vagy.

Melletted van. Nem nagy kívánalom egy baráttól, mégis hány olyan ember jut eszedbe, akire tényleg bármikor számíthatsz? Az igaz barátság egyik legszebb eleme, hogy ott van neked jóban-rosszban.

Nem irigykedik. Mind emberek vagyunk, időnként megirigyeljük mások életét, sikerét. Nincs is ezzel semmi gond, azonban a barátság útjába soha nem állhat az irigység. Ha valaki tényleg melletted áll, akkor örül veled a sikereidnek és mindannak, amid van.

Kényelmesen érzed magad mellette. Remek mércéje a barátságotoknak, hogy miként érzed magad, ha együtt vagytok: mennyire készülsz a találkozóra? Előfordul, hogy feszengsz? Oda kell figyelned, hogy miket mondasz? Ha ezek közül bármelyik is igaz rád, az már régen rossz, az igaz barátok mellett ugyanis egyfajta otthonérzetre lelsz.

Épp annyit tesznek a kapcsolatotokért, mint te. Akárcsak egy kapcsolaton, egy hosszú távú barátságon is folyamatosan dolgozni kell. Onnan ismerheted fel az igaz barátságot, hogy nem csak te teszel bele: ő is rendszeresen keres téged, érdeklődik irántad, találkozni akar.

Épp annyira a barátod a hátad mögött, mint az arcodban. Ez sem lenne nagy kérés, mégis mind tudjuk, hogy az emberek hajlamosak kibeszélni egymást a hátuk mögött. Egy igaz barátságba ez nem fér bele!

A legjobbat akarja neked – és bátorít, hogy el is érd céljaid. Ahelyett, hogy bármilyen módon visszafogna, inkább motivál és segítségedre van. Ami pedig talán a legfontosabb: mindig hisz benned!

Reméljük, hogy ezeket olvasva felvillant előtted egy-egy ember arca, és tudhatod, hogy velük igaz barátságot ápolsz. Ha így van, értékeld őket, kincset érnek!

Korábbi cikkünkben összeszedtünk néhány kedves gondolatot is a barátság kapcsán, olvasd el ezt is:

Szívmelengető gondolatok a barátságról

Forrás: HerWomenworking