7 fontos tanács a jó távkapcsolat működtetéséhez

A távkapcsolat több odafigyelést kíván
A távkapcsolat több odafigyelést kíván

Egy párkapcsolat jó működéséért tenni kell, amely különösen érvényes a távkapcsolatok esetében. Egy távkapcsolatnak vannak bizonyos előnyei, de általánosságban elmondható, hogy a különválás még az erős alapokon álló kapcsolatot is megterhelheti. Amennyiben te is távkapcsolatban élsz, adunk pár tippet, hogyan tehetsz azért, hogy könnyebben vészeld át a nehezebb időszakokat. 

1. Ne felejtsd el, hogy egy távkapcsolatért többet kell tenni!

Mivel csak ritkán tudtok találkozni, több energiát kell arra fordítanod, hogy a jó viszony fennmaradjon. Legyél nyitott, becsületes és bízz a másikban! Ki kell találnotok, hogyan és mikor tudtok a legjobban kommunikálni és találkozni egymással. Ehhez bizony extra erőfeszítésre lesz szükség.

2. Alakítsátok ki a találkozások gyakoriságát!

Akármennyire is nehezen kivitelezhető, és messze laktok egymástól, próbáljatok meg egy rendszert kialakítani arról, hogy milyen gyakran tudtok találkozni.

3. Legyetek napi szintű kapcsolatban!

Ma már szerencsére sokkal egyszerűbb kivitelezni a napi szintű kommunikációt. Nem kell a nap végéig várni azzal, hogy beszéljetek. Egy kedves üzenet egy nehéz munkanapon, vagy egy rövid telefon is nagyon sokat jelenthet a másiknak.

4. Skype-oljatok rendszeresen!

A szöveges üzeneteket és a telefonhívásokat egészítsétek ki azzal is, hogy rendszeresen látjátok egymás arcát, még akkor is, ha erre csak virtuálisan van lehetőség.

5. Gondoljatok arra, hogy van célja a távollétnek!

Nagyon fontos, hogy folyamatosan emlékeztessük magunkat arra, hogy a távolságnak ebben az esetben egy ’nemesebb’ célja van.  Ez a fajta szemlélet erőt adhat a nehezebb időkben is, amikor nagyon hiányzik a másik.

6. Ünnepeljetek minél többet!

Még ha nem is lehettek személyesen együtt, próbáljatok meg minél többet együtt ünnepelni. Ha nem is tudjátok megoldani, hogy együtt lehessetek a számotokra fontosabb ünnepeknél, lepjétek meg a másikat egy kis ajándékkal. Az élet túl rövid ahhoz, hogy ezeket az alkalmakat elszalasszuk, ezért amennyire csak lehet, tegyétek őket emlékezetessé.

7. Ne aggódj azon, ha nem lesz minden találkozás tökéletes!

Mivel ritkábban tudtok csak együtt lenni, ezért érthető, ha szeretnéd, hogy minden találkozó a lehető legtökéletesebb legyen. Ennek ellenére sajnos a távkapcsolatok esetében is könnyen előfordul, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, mint ahogy azt előre eltervezted. A ’valódi’ párkapcsolatok tele vannak jobb és rosszabb pillanatokkal, amelyek alól a távkapcsolatok se jelentenek kivételt.

(H.N.)

A cikk forrása itt >>