6 jel, ami arra utal, hogy bár erős nő vagy, a szíved gyengéd

Egy erős nő szívében gyengéd

Ha valaki rád néz, egy erős nő képét látja, aki megvívta saját csatáit, és győztesen jött ki belőlük. Talán szereztél néhány sebet, de ezektől vagy az, aki. És ami a legfontosabb: sem a csaták, sem a sebek nem keményítették meg a szíved!

Örömmel vagy szeretteid támasza

Fájó érzés látnod, hogy szeretteid egy problémával küzdenek. Ilyenkor szükségük van valakire, aki támaszt nyújt nekik – és tudják, hogy benned megtalálják ezt a valakit, ezért bizalommal fordulnak hozzád. Azért légy óvatos, ne hagyd, hogy saját boldogságod kerüljön veszélybe!

Másokkal jobban törődsz, mint saját magaddal

Mindig aggódsz másokért. Az emberek könnyen nyílnak meg neked, mert tudják, hogy meghallgatod őket és melletted fontosnak érezhetik magukat. Azonban ne feledd el, hogy te is épp ilyen fontos vagy! Megérdemelsz annyi odafigyelést, mint amennyit te is adsz szeretteidnek.

Bár érzel fájdalmat, nem hagyod, hogy megtörjön téged

Te sem vagy immunis a fájdalomra. Vannak nehezebb napok, amikor egy szó vagy cselekedet megbánt, vagy akár csak egy szomorú film megríkat. De ez a fájdalom nem tart sokáig! Számodra természetellenes a padlón lenni, mert a legnehezebb helyzetekben sem adod fel a reményt. Ezért van az, hogy életed legnehezebb harcai sem törtek meg – akár magánéletedre akár munkádra gondolsz. Még ha néha elveszettnek is érzed magad, sosem adod fel – ezért vagy az az erős nő, akivé az élet tett.

Megpróbálsz enyhíteni mások terhein, még akkor is, ha neked is van elég bajod

ad

Még ha életed legnagyobb problémájával is küzdesz, sem hagyod figyelmen kívül mások gondját. Hozzá vagy szokva ahhoz, hogy saját problémáid súlyán túl másokét is cipeld. Empátiád másoknak talán gyengeségnek tűnhet, de csak te tudod, hogy mekkora erő kell ahhoz, hogy mindig ott legyél másoknak a bajban. Tudod, hogy az, hogy boldoggá teheted őket, neked is erőt ad ahhoz, hogy segítsd őket.

Az őszinteséget választod, főként szeretteid esetében

Az, hogy törődsz szeretteiddel, egyben azt is jelenti, hogy akkor is őszinte vagy velük, ha az fájdalmas lehet. Ez nem azt jelenti, hogy bántani akarod őket – épp ellenkezőleg, meg akarod őket védeni. Szeretnéd, hogy minden esetben jó döntést hozzanak, és ehhez néha az kell, hogy más szempontokat is mérlegelni tudjanak, melyekre maguktól talán nem gondolnának.

Támogatod szeretteidet a céljaik elérésében

Még ha a világ nem is hisz bennük, te kitartasz mellettük és felhúzod őket a padlóról – főleg, ha tudod, hogy megvan bennük a potenciál és a kitartás álmaik eléréséhez. Akár gyermeked iskolai teljesítményéről van szó vagy egy barátnőd munkahelyi gondjairól, rád mindig számíthatnak! A támogatásod ők is érzik – tisztelik és becsülik, hogy egy ilyen erős nő áll mellettük.

 

Az eredeti cikk forrása itt.

Az aktív hallgatás szimpatikussá tesz, próbáld ki!