6 apróság, amiket ne feledj, ha szilveszterre vendég jön a házhoz!

A vendég érkezése előtt igyekszünk mindent alaposan kitakarítani
A vendég érkezése előtt igyekszünk mindent alaposan kitakarítani

Jól ismered az ünnepi időszak teendőinek dinamikáját: megfőztél, kitakarítottál és magadat is kicsinosítottad. Azt hiszed, minden készen áll a várva várt vendég fogadására, otthonod ennél tökéletesebb nem is lehetne. Pedig néhány apró hibával már úgy összenőttetek, hogy neked sosem tűnne fel. A vendég figyelmét azonban semmi sem kerüli el. A szilveszteri vendégeskedések előtt adunk néhány tanácsot. 

1. Szagok

Saját lakásunkban orrunk teljesen hozzászokik a különböző szagokhoz. Egy vendég azonban újdonságként érzékeli az otthonunkban terjengő illatokat, így az esetleges szagokat is hamar észreveszi. Ezért mindenképpen ellenőrizd a kényesebb területeket, úgymint a szemetes, fürdőszoba, vagy a háziállatod uralta szobák! Hátha kellemetlen meglepetéseket tartogatnak.

2. Tükrök

A reggeli készülődés közepette nem sok figyelmet fordítunk a tükörre száradt vízkőcseppekre vagy fogkrém maradványokra. Pedig ha friss szemmel nézzük, azok a maszatok nem bőrhibák. Csak a piszok vigyorog ránk vissza, arcképünkkel egyetemben.

3. Villanykapcsolók

Amikor belépünk egy szobába, automatikusan nyúlunk a villanykapcsoló felé anélkül, hogy egyáltalán rápillantanánk. A vendég azonban keresi, és ha megtalálja, mit lát? Egy szépen felgyülemlett porréteget. Úgyhogy bármilyen jelentéktelennek tűnnek, törölgetés közben ne feledkezz el a kapcsolókról sem!

4. Kilincsek

Ugyanaz a helyzet, mint a villanykapcsolóknál. Észre se vesszük, pedig rengeteget használjuk, méghozzá gyakran koszos kézzel. Zsírfoltok és bacilusok egész arzenálja található meg egy-egy kilincsen. Nem árt legalább akkor rendbe tenni, ha vendég jön a házhoz.

5. Zuhanyzófüggöny

Amennyiben a vendég éjszakára, esetleg több napra marad, valószínűleg a zuhanyzófüggönnyel is találkozik. Ellenőrizd, hogy rendben van-e! Nincs rosszabb érzés, ha piszkos környezet vesz körül, amikor épp tisztálkodnál.

6. Hűtőszekrény

Lehet, hogy te már hozzászoktál a hűtődben tanyát vert, maradékokból kifejlődött civilizációkhoz, de egy vendégnek nagyon is sokkoló lehet. Főleg ha belegondol, hogy ugyanarról a helyről származik a vacsora, mint ahonnan a két héttel ezelőtt főzött bableves maradványai. Hogy vendégedet ne fogja el az undor, ha esetleg a szeme láttára nyitod ki a hűtőszekrényt, bizonyosodj meg róla: a hűtőben csak friss ételeket tárolsz!

(D.R.)

A cikk forrása itt >>